Andreas Wenning
Baumraum, Nemčija

Andreas Wenning je zasnoval edinstveno in inovativno arhitekturno prakso Baumraum, ki je specializirana za načrtovanje objektov v drevesnih krošnjah in drugih naravnih okoljih. Za zasebne naročnike je Baumraum do sedaj izvedel celo vrsto hiš na drevesih od majhnih hišk za otroke do turističnih prenočišč in poslovnih prostorov. Njegovi objekti stojijo povsod po svetu od Nemčije, Avstrije, Madžarske, Italije, Švice, Belgije, Češke do Brazilije, Argentine in ZDA.

Med Magnolijo in Jelko

Hišica na drevesu je nastala za nemško družino, ki prostor uporabljajo kot sobo za počitek, kot igralnico za vnuke ali pa kot sobo za poslovne sestanke in majhne pogostitve. To zatočišče med magnolijo in jelkami odlikuje tudi majhna terasa, kjer se nahaja tuš za osvežitev v polenih mesecih. Lesene površine na fasadi, terasi in v notranjosti dodajo potrebno luksuzno noto in spominjajo na palubo jadrnice.

Foto: Alasdair Jardine

World of Living

Priznano nemško gradbeno podjetje je v območju svojega razstavnega parka želelo postaviti objekt, ki bi pokazal kvalitetno gradnjo in njihov visok nivo obrtniškega znanja. Z hišo na drevesu so izpolnili svoje dolgoletne sanje, hkrati pa so postavili tudi atrakcijo za obiskovalce in poslovne partnerje. Lesena nosilna konstrukcija, ki se naslanja tudi na obstoječe drevo je bila precej zahtevna za izvedbo, saj so objekt realizirali šele po nekajkratnem preizkušanju na prototipih.

Foto: Alasdair Jardine