András Huszár, Péter Pozsár, Dávid Ráday;
HELLO WOOD; Madžarska, www.hellowood.eu

Hello Wood  se že od ustanovitve leta 2010 osredotoča na izobraževanje in navduševanje nove generacije arhitektov za teme, ki so zapostavljene in jih večina sodobnega arhitekturnega izobraževanja ne upošteva. Opozarja, da razmišljamo z rokami in se učimo skozi izkušnje. Hello Wood hkrati deluje kot kreativen arhitekturni in oblikovalski studio. S svojimi tipičnimi začasnimi in mobilnimi instalacijami sodeluje na večjih evropskih festivalih in prireditvah. V studiu to razumejo kot dejavnost, sorodno poletnim šolam, saj so njihova dela osredotočena na družbeno odgovornost, odnos med skupnostjo in arhitekturo. Studio je prostor inovacij, razvoja izdelkov in oblikovanja instalacij velikega merila.
Na poletnih festivalih sodelujejo z najmlajšo generacijo arhitekturne scene, ki tako dobi globok vtis o načinu učenja skozi izkušnje. Leta 2018 se je njihova mednarodna poletna šola osredotočila na gradnjo lesenih koč – v devetih dneh je bilo zgrajenih sedem majhnih hiš, kjer so študentje dobili vpogled v proces kreativne zasnove, v nove tehnologije, materiale in orodja.

Hello Wood ima veliko izkušenj pri inovativni rabi lesa: tak primer je UP PARK kot spektakularen javni prostor za obiskovalce in turiste v središču Budimpešte. Projekt je vnesel novo življenje v degradiran del mestnega središča.
V primeru restavracije TEXTsRA (Muzsai-Ficzere), kjer je bilo potrebno zasnovati celoten interier , ki temelji na organskih oblikah in strukturah, je Hello Wood bil odgovoren za projektiranje lesenih konstrukcij , kjer so uporabljali parametrično zasnovo, 500 različnih tipov spojev – Instalacijo so izdelali s CNC-rezkarjem.

Pop-UpWavePark, foto: BVA

Hiška Grand, foto: Tamás Bujnovszky

Restavracija Textúra, foto: Máté Lakos

Novoletno drevo, foto: Máté Lakos

Lesen znak mesta Hegyvidék, foto: Máté Lakos