Pia Šilec je študentka oblikovanja tekstilij in oblačil, ki jo odlikuje izrazita želja po raziskovanju, prizadevnost in natančnost ter predanost delu in oblikovalski stroki. Njena dela so izjemna, likovno skladna, izčiščena ter natančno in kvalitetno izdelana.

Za zaključno kolekcijo Tropska raznolikost, ki jo je izdelala pod mentorstvom izr. prof. Matee Benedetti je prejela nagrado Daljnogled Društva oblikovalcev Slovenije in jo predstavila na razstavi izbranih del Fakultete za dizajn (Modne zgodbe; Ustvarjalni prepleti 2020/21) v galeriji DLUL v Ljubljani ter na razstavi DOS v Cankarjevem domu v Ljubljani. S svojo kolekcijo se je aprila 2022 predstavila na modni reviji Ljubljanskega tedna mode (LJFW 2022, Modni sprehod po Ljubljani), kjer je prejela nagrado WOW za najboljšo študentsko kolekcijo Fakultete za dizajn, ki jo je podelil organizator LJFW, nagrado revije Goodlife Magazine ter nagrado Aska za Mič styling. Njena kolekcija je bila izbrana za objavo v revijah Gloss in Goodlife Magazine ter bila uvrščena med finaliste natečaja Stylo 2022. Na oblikovalskem izzivu programa Ekošole za mlade je v letu 2021 prejela nagrado za trajnostni in krožni izdelek tj. unikatno in voluminozno visoko modno kreacijo, izdelano iz zavrženega džinsa z bogatimi ročno izdelanimi detajli. Poleg omenjenega je svoja tekstilna in druga dela razstavljala na razstavi tekstilne ustvarjalnosti BIEN 2020 v Kranju, na prvem tekstilnem bienalu BIEN 2021 v Kranju ter na razstavi Alpska modna industrija – Almira; Preteklost oblikuje sedanjost v Šivčevi hiši v Radovljici.

S kreativnim  in odgovornim odnosom do študijskih obveznosti, izjemnimi študijskimi rezultati ter spoštljivim in požrtvovalnim odnosom do mentorjev in kolegov je Pia Šilec zagotovo perspektivna mlada modna oblikovalka.

Perspektivni – modno oblikovanje

Predlagatelj
izr. prof. dr. Damjana Celcar, Fakulteta za dizajn

Mentorica
izr. prof. Matea Benedetti, Fakulteta za dizajn