Lan Krebs je študent oblikovanja tekstilij in oblačil, ki ga odlikujejo izrazit talent, želja po raziskovanju ter spoštljiv in odgovoren odnos do oblikovalsko-umetniške stroke.
Kljub mladosti se zaveda sodobnih izzivov poklica modnega oblikovalca kot profila izrazitih družbenih razsežnosti, kar ga je med celotnim študijem motiviralo k delovanju v različnih ustvarjalnih okoljih. Njegova dela zrcalijo pretanjen občutek za estetiko, likovno skladnost, občutljivost za detajle in natančnost tehnične izvedbe, s katerimi izhodiščno idejo izpili v visokokakovosten izdelek.
Pestra paleta interesov in širina oblikovalskih odlik Lana Krebsa se odražata v opaženih delih, s katerimi se v zadnjih letih uspešno predstavlja tako na področju oblikovanja oblačil kot tudi oblikovanja tekstilij in produktnega oblikovanja. Na ljubljanskem tednu mode LJFW je v letu 2019 prejel pohvalo za perspektivnega študenta 1. letnika Fakultete za dizajn, na svoji fakulteti pa v letu 2021 Rozmanovo pohvalo za najboljšega študenta 2. letnika. V letu 2020 je kot študent 2. letnika z več izdelki sodeloval na odmevni razstavi tekstilne ustvarjalnosti BIEN 2020 v Kranju, kmalu zatem pa s kolekcijo pletenih oblačil še na razstavi Alpska modna industrija – Almira; Preteklost oblikuje sedanjost v Šivčevi hiši v Radovljici. S svetilom Ginko se je predstavil na razstavi izbranih del študentov Fakultete za dizajn Ustvarjalni prepleti v galeriji DLUL v Ljubljani, v decembru 2020 pa je za isti izdelek prejel še nagrado Društva oblikovalcev Slovenije daljnogled za mladega oblikovalca do 30 let. V letu 2021 se je s prostorskimi tekstilijami in vzorci ter skupinsko tapiserijo Vizija trajnosti predstavil na bienalu tekstilne umetnosti BIEN 2021 v Kranju, s svetilom Ginko pa v prodajni galeriji Kar=In v Ljubljani. Na oblikovalskem izzivu programa Ekošola za mlade je v letu 2021 prejel nagrado za bolj trajnostni in krožni izdelek Re-Couture in jeans, unikatno kreacijo visoke mode, izdelano iz zavrženega džinsa in bogato okrašeno z ročno izdelanimi detajli.

Perspektivni – modno oblikovanje

Predlagateljice
Doc. Jana Mršnik, izr. prof. dr. Damjana Celcar, izr. prof. Tanja Devetak, Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem