Mednarodna odvetniška pisarna NautaDutilh je v svojih prostorih v Amsterdamu tudi s svetili Intra lighting uspela ustvariti prijazno delovno okolje, ki v marsičem presega običajen poslovni prostor

Pri celoviti prenovi odvetniške pisarna Nauta Dutilh, ki se nahaja v središču finančne četrti Amsterdama, je arhitekt Casper Schwarz uspel spretno povezati tradicijo ene največjih odvetniških pisarn v Evropi, ki se ponaša z več kot 300-letno prakso, z zahtevami in načini sodobnega poslovnega sveta. Z domiselno, večplastno in subtilno arhitekturo je v poslovno zgradbo vnesel sproščenost in umetniški pridih. Ustvaril je delovno okolje s poudarkom na prijaznosti, osebnem pristopu in dobrem počutju, ki ponuja veliko več kot vsakdanja pisarna. Pri tem je imela osvetlitev izjemno pomembno vlogo.

Svetlobna rešitev v celoti sledi ideji investitorja – zaposlenim z visokokakovostno svetlobo zagotoviti dobro počutje in hkrati podpreti sodoben arhitekturni vidik. Izbrana svetila ne le ustvarjajo želenega ambienta, temveč se tudi prilagajajo potrebam posameznika oziroma posameznega delovnega okolja, so kakovostna, energetsko učinkovita in trajna.

Posebno pozornost je namenil stopnicam, ki povezujejo 11. in 12. nadstropje in predstavljajo pomen nenehne rasti. Hkrati presegajo tradicionalno celično strukturo odvetniških pisarn in ustvarjajo središčni odprt prostor. Oblikovalci svetlobe iz Studia Rublek so jih s svetili Intra lighting Pipes R primerno osvetlili in izpostavili.

»Odločili smo se za sodelovanje s podjetjem Intra lighting zaradi njihove vsestranske kakovosti in fleksibilnosti. Iskali smo svetila, ki nudijo popolno ravnovesje med kakovostjo in ceno,« je povedal oblikovalec svetlobe iz podjetja Studio Rublek.
Pri oblikovanju svetlobe je poleg estetskega vidika izjemno pomemben njen vpliv na produktivnost, dobro počutje, koncentracijo in interakcijo med ljudmi. Velikokrat se prav po tem razlikujejo dobre pisarne od odličnih.

 

 

 

 

 

Info:
www.intra-lighting.com