Na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani bodo v četrtek, 6. junija, ob 18.00 otvorili že tradicionalno razstavo seminarskih del, ki bo letos potekala pod naslovom Od hiše do mesta. Razstava, na kateri bo predstavljenih okoli 1000 študentskih del iz študijskega leta 2018/2019, bo na ogled vse do 21. junija. Med 10. in 14. junijem bodo od 10:00 do 13:00 ure potekali tudi vodeni ogledi za vrtce, osnovne in srednje šole. Z vsakoletno razstavo želi fakulteta javnosti približati vsebino in proces dela na fakulteti.

Mladi bodoči arhitekti in urbanisti bodo z razstavo OD HIŠE DO MESTA med drugim iskali odgovore na številne aktualne problematike slovenskih in tujih mest in krajev ter predstavili svojo vizijo razvoja okolja ter slovenske družbe, kot jo vidijo v prihodnosti. Kot eno izmed aktualnih tem bodo naslovili tudi problematiko praznih stavb in na konkretnih primerih zapuščenih objektov v Sloveniji in tujini prikazali različne ideje njihovega oživljanja.

Kaj vse si boste lahko pogledali?

Študenti pod vodstvom dekana izr. prof. dr. Mateja Blenkuša bodo v sodelovanju z Občino Krško predstavili predloge razvoja občine na štirih ključnih območjih, študenti izr. prof. Jurija Sadarja pa bodo predstavili vizijo razvoja Bleda. Študentska skupina prof. dr. Aleša Vodopivca bo predstavila predlog za postavitev novega objekta s programom, ki ga pogrešajo v prestolnici, videli pa bomo lahko tudi ideje, kako naj bi bilo videti Medgeneracijsko naselje Škofljica, kampus socialnih veščin in še veliko drugih predstavljenih idej, rešitev in konceptov.

Okoli 1000 raznovrstnih razstavljenih del, ki so plod trdega dela študentov v študijskem letu 2018/19, izraža znanje, širino in ustvarjalnost mladih arhitektov.