Jadrnica kot plod sodelovanja velikih oblikovalskih imen in vrhunskega proizvajalca že sama po sebi kliče po izstopanju. Elan Impression 43 pooseblja ravnotežje funkcionalnosti in lepote. Prepoznavni pol-palubni salon in dvignjen strešni del palube dovoljujeta, da se notranjost koplje v sončnih žarkih, hkrati pa omenjeni dejstvi tudi povečujeta prostor in postavljata nov standard estetike v svojem segmentu bark. Paluba je zasnovana z mislijo na prostornost in udobje, oblike pa nakazujejo celostno pojavo ne glede, ali barko opazujemo z nje, ali z obale.
Barvna usklajenost zunanjosti, rešitev s stranskimi okni in elegantna športna linija zaključujejo estetsko celoto barke, ki v svojem cenovnem razredu izstopa.
Oblika in zasnova trupa barke omogočata jadranje z večjo hitrostjo v primerjavi z drugimi jadrnicami v tem razredu. Nizko težišče in zmerno velika jadra skrbijo za varnost tudi manj izkušenih uporabnikov ter pred športnostjo postavljajo udobje in varnost. Notranjost barke je skupek uporabnih rešitev, ki pripomorejo h kvaliteti bivanja pod palubo, in volumensko majhen interier naredijo vizualno večji.
Barka je zmes elegantne estetike in funkcionalnih rešitev, ki korespondirajo s športnim duhom, ki ga ima jadrnica v svojem DNK-ju, in ga s ponosom pokaže v močnem vetru.

Oblikovanje leta

Oblikovanje
Elan R&D, Pininfarina in Humphreys Yacht Design

Proizvajalec
Elan, d. o. o.

Leto izdelave
2023