Kdaj: 12.3.2015 ob 17.00
Kje: Mesto oblikovanja, nekdanja tiskarna Mladinska knjiga, Dunajska cesta 123, Ljubljana
Vstop prost

Da bi naša družba znanja preživela, se morajo razcveteti inovacije. Tega se zavedamo, težje pa je ugotoviti, kako do tega pridemo. Veliko že vemo o sodelovanju: obstajajo oblike, kjer si mladi delijo pisarne, t.i. co-working, ko različna podjetja in posamezniki sodelujejo med seboj, da izboljšajo svoje izdelke. Kaj pa vemo o soustvarjanju? Soustvarjanje je iskanje novih trgov, je nadgradnja kreativnega sodelovanja, kjer se med različnimi strokami, profili in uporabniki ustvarjajo nove oblike organizacij in nove oblike raziskovalnih platform. Soustvarjanje je interaktiven način preučevanja idej, priložnosti in ambicij.

V razpravi želimo poiskati odgovor, kako nastanejo inovacije. Kako lahko okolje soustvarjanja nastane pri nas znotraj univerzitetnega sistema. Ali lahko interaktivno povežemo različne stroke, fakultete in gospodarstvo? Slovenija bi lahko zaradi geografskih danosti in kratkih razdalj delovala kot en velik univerzitetni kampus, ki bi omogočal tehnološki razvoj in napredek znanosti. Kako daleč smo od takšne ideje in kako bi jo lahko uresničili?

Razpravljavci:
dr. Lidija Honzak, direktorica Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja
Branko Drobnak, direktor Poslovni angeli Slovenije
doc. dr. Narvika Bovcon, oblikovalka vizualnih komunikacij, video in novomedijska umetnica ter docentka na Fakulteti za računalništvo in informatiko
Blaž Zupan, podjetnik in asistent na Katedri za podjetništvo Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani
Marko Peterlin, arhitekt in urbanist, Inštitut za politike prostora

Moderatorja in kuratorja: Zmago Novak, Eva Prelovšek Niemelä