Kdaj: 2.4.2015 ob 17.00
Kje: Mesto oblikovanja, nekdanja tiskarna Mladinska knjiga, Dunajska cesta 123, Ljubljana
Vstop prost

Pametne elektronske naprave povezane s spletom postajajo čedalje bolj vpete v naše vsakdanje življenje. Število in raznolikost pametnih naprav povezanih z internetom skokovito narašča: poleg pametnih telefonov, tabličnih in prenosnih računalnikov na trg vstopajo pametna očala, pametne ure, pametna oblačila,… Ob tem postaja za uporabnika ključna odlična uporabniška izkušnja podprta s prijaznim uporabniškim vmesnikom.

Podjetja so pri razvoju elektronskih naprav za razlikovanje s konkurenčnimi izdelki tradicionalno uporabljala tehnološke invacije in industrijsko oblikovanje. Pri promociji izdelkov so se posluževala tehničnih izrazov, kot so velikost trdega diska, ločljivost zaslona, moč procesorja ipd., ki jih kupci morda deloma celo razumejo, nič pa ne povedo o tem, kako izdelek izboljša uporabnikovo življenje. V poplavi elektronskih naprav postaja polje razlikovanja med izdelki prijazen, razumljiv in enostaven uporabniški vmesnik z edinstvenim doživetjem, ki ga bo ob pametni napravi izkusil uporabnik. Na razpravi bodo strokovnjaki poskušali odgovoriti na vprašanja, kakšna bo digitalna uporabniška izkušnja v prihodnosti, kako se prepletata virtualni in digitalni svet, kako zagotoviti ravnovesje med pričakovano digitalno izkušnjo in spontanostjo/presenečenji, predstavili pa bodo tudi uspešne primere, ki so že vstopili na trg in nekaj potencialno zelo uspešnih razvojnih projektov.

Predavatelji:
Peter Curk, marketinški strokovnjak, Renderspace
Miha Gams, vodja projektov v podjetju Oculus
Mitja Grebenjak, umetniški direktor Renderspace in soustanovitelj sonce.net
Jure Pučko, soustanovitelj podjetja Doctrina
Gašper Zlatnar, Matej Tomažin, Jan Jagodič, Tjaša Flis in Blaž Remškar, sturtup ekipa Sensee
Luka Zupančič in Darko Kuzma, razvijalca digitalnega pomočnika za sladkorne bolnike

[contact-form-7 id=”5350″ title=”Vabilo na dogodek-brezplačno_ix-1″]

Predavatelji

Peter Curk
Peter Curkmarketinški strokovnjak, Renderspace
Marketinški strokovnjak, razmišljujoč in radoveden sogovornik. Po srcu narovoslovec, ki je po naključuj študiral marketing in ga v Si.mobilu v 10 letih razvil do zavidljive ravni. V zadnjih letih se ukvarja z digitalnim marketingom, novimi poslovnimi modeli, kulturo in tehnikami za spodbujanje inoviranja ter Renderspace-om – vodilno digitalno marketinško agencijo.

Spregovoril bo o načrtovanju uporabniške izkušnje in o njeni vlogi v različnih fazah razvoja podjetja: start-up, rastoče podjetje, korporacija – kako nanjo gledajo, koliko zanjo plačujejo in kako jo poimenujejo.

Miha Gams
Miha Gamsvodja projektov v podjetju Oculus
Podjetje Oculus so leta 2012 ustanovili marketinški navdušenci z namenom, da v Slovenijo prenesejo in razvijajo najboljše prakse testiranja uporabniške izkušnje na podlagi nevromarketinških pristopov.

Specializirali so se predvsem za optimizacijo uporabniške izkušnje in testiranja s sledenjem pogledu (eye tracking). Dobro poznajoo tako uporabniško izkušnjo kot marketinška orodja, ki jih želite optimizirati, o čemer bo Tomaž tudi spregovoril na dogodku.

Mitja Grebenjak
Mitja Grebenjakumetniški direktor, Renderspace in soustanovitelj sonce.net
Primorec v Ljubljani. Soustanovitelj sonce.net, ene od prvih digitalnih agencij v Sloveniji, od leta 2014 pa sprejema nove izzive kot Art direktor na Renderspace. Zrasel je z vzponom digitalne sfere in izzivi, ki ga je digital vnesel v oglaševanje. Je multidisciplinaren otrok spleta, ki se – od začetnega vloge dizajnerja preko naziva Art direktorja – že spogleduje z vlogami v kreativi. Ljubitelj timskega dela. V oglaševanje se je osebno “prikradel skozi zadnja vrata”, ko je digitalno komuniciranje znotraj celovitih oglaševalskih akcij začelo pridobivati na teži. Izhajajoč iz okolja, kjer je so animacija (uporabnika) in interakcija (z uporabnikom) predpogoj za uspeh, gleda na vse formate oglaševanja kot na poligone za nadgradnjo, eksperimentiranje in povezovanje z drugimi mediji. Poleg likovnega ustvarjanja ga je v življenju najbolj zaznamovala in definirala glasba kot najčistejša in najbolj direktna oblika komuniciranja. Načeloma je ljubitelj kratkih stavkov, ki velikokrat preveč in predolgo govori 🙂
Luka Zupančič
Luka Zupančičidejni vodja projekta digitalni pomočnik za sladkorne bolnike
Je magistrski študent regenerativne medicine na Dunaju in diplomiran biotehnolog. Pri projektu nosi več klobukov, v osnovi pa je idejni vodja. Poleg znanosti ga zelo navdušuje podjetništvo in v povezavi teh dveh panog vidi ogromen potencial (tudi za Slovenijo).

V startupu razvijajo digitalni pomočnik za zelo delikaten tržni segment – sladkorne bolnike. Tako rešujejo problem, ki je neposredno povezan z zdravjem in dobrobitjo sladkornih bolnikov – spremeniti poskušajo dolgo ustaljeno a močno zastarelo prakso upravljanja diabetesa. Aplikacij za diabetes je na trgu kar nekaj, se jih pa zelo majhen delež diabtikov poslužuje. Glavna prednost nove aplikacije je, da so jo zasnovali skupaj z njenimi bodočimi uporabniki in tako spoznali razloge za nesupeh konkurence – slab user experience in napačen pristop k reševanju problema.

Jure Pučko
Jure Pučkosoustanovitelj Doctrine
Soustanovitelj podjetja Doctrina, podjetnik, oče dveh otrok in navdušenec startup gibanja.

Portal Doctrina je vodilni globalni komunikacijski in edukativni kanal med farmacevtskimi podjetji ter zaposlenimi v lekarnah in zdravniki.

Gašper Zlatnar
Gašper Zlatnarčlan startup ekipe/projekta Sensee
Pri projektu skrbi za poslovno strategijo in trženje. Njegove izkušnje segajo na področje projektnega vodenja, financ, podjetništva ter tržnega komuniciranja.
Matej Tomažin
Matej Tomažinčlan startup ekipe/projekta Sensee
Pri projektu skrbi za smiselno usmeritev/strategijo, finance. Njegove izkušnje segajo na področje financ, podjetništva ter komuniciranja.
Jan Jagodič
Jan Jagodiččlan startup ekipe/projekta Sensee
Pri projektu Sensee ima vlogo oblikovalca in so-razvijalca produkta, kreativnega vodje vizualnih komunikacij in producenta promocijskih materialov za nastop na Kickstarter platformi.

Rojen 2. 9. 1971 v Ljubljani. Po šolanju na SŠOF in ALU Oddeleku za industrijsko oblikovanje je deloval kot samostojni oblikovalec. Leta 2001 ustanovi oblikovalski studio KABINET 01 na Slovenski cesti 55a v Ljubljani. Vodi dinamično organizirano in dobro motivirano skupino oblikovalcev, ki je bila preverjena na vrsti zahtevnih projektov, od oblikovanja celostnih podob, promocijskih gradiv in tiskovin, do zasnove in oblikovanja izdelkov ter prostorov. S svojim znanjem redno posega tudi na področja razvoja izdelkov, trženja, oglaševanja. Inženirski pristop in razigrana domišljija sta ključni učinkovini studia, ki redno sodeluje z pisano vrsto domačih in mednarodnih naročnikov. Prejel je 39 nagrad med njimi RED DOT award ter GOOD Design (Chicago).

Tjaša Flis & Blaž Remškar
Tjaša Flis & Blaž Remškarčlana startup ekipe/projekta Sensee
Tjaša Flis in Blaž Remškar sta podala idejo o povezavi senzorja z vizualnim prikazom. Pri projektu sodelujeta na področju elektronike ter programiranja. Njune izkušnje segajo na področje računalništva, elektronike, vezij.
Darko Kuzma
Darko Kuzmamultidisciplinarni grafični oblikovalec in art direktor, član ekipe projekta digitalni pomočnik za sladkorne bolnike
Svoje prve izkušnje si je začel pridobivati že kot dijak srednje grafične šole, kot asistent v oblikovalskem studiu in založniški hiši, kjer je skrbel za oblikovanje knjig in tiskovin, svojo prvo resno službo pa je nastopil z 20. leti, kot tehnični urednik in oblikovalec revije Viva.
Med drugim je delal v oglaševalski agenciji New Moment, trenutno kariero nadaljuje kot samostojni oblikovalec, s čimer si je zagotovil svobodo pri odkrivanju in raziskovanju novih tehnologij in z njimi povezanih prihajajočih trendov.
[contact-form-7 id=”5350″ title=”Vabilo na dogodek-brezplačno_ix-1″]