MIZARSTVO KOŠAK

Smo podjetje z več kot 50 letno tradicijo. Skozi leta smo si nabrali veliko izkušenj ,ki se prenašajo že tretjo generacijo in se s časoma tehnološko dopolnjujejo. Stanje na trgu nas je usmerilo v izdelovanje izvenserijskega stavbnega pohištva, kar se odraža na predimenzioniranih panoramskih stenah ali pa na replikah spomeniško zaščitenih oken.

Predstavitev novosti:
V našem podjetju poleg kvalitete izdelkov, dajemo velik poudarek delovnem okolju in medsebojnem sodelovanju, ker menimo, da za je za dolgoročno poslovanje to ključnega pomena. Posledično smo bolj fleksibilni pri sami izdelavi in vgradnji oken, saj komunikacija med vsemi tremi elementi (komerciala-proizvodnja-montaža) podjetja poteka nemoteno. Naša posebnost so panoramske stene, kjer drsni del lahko presega kvadraturo 12m2 fiksni del pa je izveden brez karšnega koli vidnega okvirja. V preteklih letih smo bili zaradi situacije tržišča prisiljeni iskati posel preko meja, natančneje v Avstriji in Nemčiji, za katere smo tudi razvili leseno požarno okno Ei60 (60min) in leseno protivlomno okno RC4 zaenkrat smo v Sloveniji edino podjetje, ki je za lesena okna pridobilo omenjene certifikate. Naš izvoz je trenutno nekje 50% letnega prometa. V tujini po večini izdelujemo spomeniško zaščitena okna, katera nam zapolnijo proizvodno do te mere, da se lahko posvetimo arhitekutno zahtevnim projektom pri katerih lahko dosegamo večjo razliko v ceni in nam ni potrebno prevzemati rizičnih niskocenovnih poslov slovenskih gradbenih podjetij.

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Sodobna arhitektura objektov stremi k povezavi z naravo, kar pa se lahko dosega z velikimi odprtinami, ki pripeljejo košček narave v vaš dom.V ta namen smo po željah/zahtevah arhitektov razvili sistem fiksne zasteklitve pri katerem je okvir integriran in je v končni fazi objekta neviden, taki zasteklitvi primerno smo razvili tudi okenski profili pri katerem je na zunanji strani okvir,krilo in steklo popolnoma poravnano.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Dobro je da so arhitekti seznanjeni z novostmi, ki jih prinaša tržišče saj je veliko detajlov potrebno vključiti v objekt že v fazi projektiranja in je naknadno projektiranje detajlov onemogočeno ali povezano z večjimi stroški.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Odzivi pri strankah so različni, vendar so po večini pozitivni saj stranke cenijo osebni odnos, da se jih obrvanava kot osebo in le kot številko naročila. Prav tako jim veliko pomeni storitev, katero zagotavljamo z odzivnostjo na servis in zaposlovanjem kvalitetnega kadra. Pri večini konkurenčnih podjetjih montažo izvajajo pogodbeni delavci, kateri so plačani po številu oken, kar se odraža na hitri in pogosto nekvalitetni montaži, zato imamo v ta namen zaposlene dve ekipi monterjev z dolgoletnimi izkušnjami pri montaži oken.

Kontakt:

MIZARSTVO KOŠAK d.o.o., Ljubljana
Štajerska cesta 63, 1231 Ljubljana – Črnuče
Tel.: 01 5373 181
E-naslov: info@mizarstvo-kosak.si
www.mizarstvo-kosak.si