LUMAR IG

Družinsko podjetje Lumar IG je vodilni slovenski proizvajalec skoraj nič-energijskih montažnih objektov. Filozofija razmišljanja, delovanja in razvoja podjetja je usmerjena v ustvarjanje kakovostnih objektov, ki ob minimalnem obremenjevanju okolja ponujajo maksimalno bivalno ugodje ob najboljšem razmerju med kakovostjo in ceno. Omenjeno se odraža s sloganom »Živeti najbolje«! Podjetje je v 25. letih zgradilo več kot 2.000 domov in je s svojimi inovativnimi rešitvami prisotno na trgih Slovenije, Avstrije, Italije, Švice in Nemčije.
Več informacij na www.lumar.si.

Referenčni projekti:
Slovenski paviljon za Expo Milano 2015
Podjetje je zgradilo lesen paviljon s katerim se je Slovenija predstavila na največji svetovni razstavi Expo Milano 2015.

Predstavitev novosti:
Podjetje je v letošnjem letu predstavilo ponudbo Lumar 2020, v okviru katere so že danes vse hiše Lumar skoraj nič-energijske. V vse hiše Lumar je standardno vgrajen prezračevalni sistem z rekuperatorjem. Ta zagotavlja vedno svež zrak, ki je bistvenega pomena za naše dobro počutje in bivalno ugodje. V kombinaciji z Lumarjevo vrhunsko tehnologijo toplotnega ovoja z odlično zrakotesnostjo, naše hiše že danes izpolnjujejo visoke energetske standarde, ki bodo predvidoma vstopili v veljavo šele leta 2020 z Evropsko direktivo o energetski učinkovitosti stavb.   Dom pa ni več le hiša v kateri preživljamo čas z družino in prijatelji, ampak postaja stičišče tehnologij v konceptu trajnostnega bivanja. Z nadgradnjo hiše v okviru Lumar 2020+ z majhno sončno elektrarno postane hiša plusenergijska, saj pokrije celotne potrebe po električni energiji (ogrevanje, sanitarna voda, razsvetljava, električni avtomobil …). Zaradi tega že od prvega dne bivanja v hiši nimamo stroškov za električno energijo.

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Z rešitvami v okviru ponudbe Lumar 2020 že danes bistveno pripomoremo k zmanjševanju rabe energije, zmanjšanju ogljičnega odtisa, ponujamo hiše z odličnim ugodjem bivanja (vgrajena prezračevalna naprava) in nizkimi obratovalnimi stroški skozi celoten življenjski cikel objekta. S tem pa ohranjamo visoko dodano vrednost investicije.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Gre za rešitve, ki jih bodo morale po EU direktivi 2020, s 1.1.2021 izpolnjevati vse novozgrajene stavbe. Javni objekti pa že prej.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Odzivi na ponudbo Lumar 2020 in s tem povezanimi rešitvami so zelo dobri, saj se je z novo ponudbo spremenila tudi struktura prodanih visoko energetsko učinkovitih montažnih objektov.

Na fotografiji: Lumar BlackLine Pure W8; foto: Robert Sprang

Kontakt:

Lumar IG d.o.o.
Limbuška cesta 32 A
2000 Maribor

Tel.: 02 421 67 50
E-mail: info@lumar.si
www.lumar.si