LESOTEKA HIŠE

V gozdno-lesni verigi “Od gozda do hiše”, ki jo tvori skupina podjetij Lesoteka, nastopamo kot zadnji člen, izdelovalec masivnih lesenih hiš in večjih objektov za poslovno in javno rabo.

Pri gradnji uporabljamo dva različna sistema; smrekova bruna za tradicionalne lesene brunarice in CLT križno lepljene lesene stene za masivne lesene hiše sodobnih arhitekturnih konceptov. V hiše vgrajujemo kakovostne in v čim večji meri naravne materiale ter komponente, bogate izkušnje in znanja na področju lesene gradnje pa so jamstvo za strokovno in natančno delo.

Naše poslanstvo je gradnja udobnih, zdravih in varčnih lesenih hiš za najvišjo kakovost bivanja. Vizija podjetja Lesoteka hiše pa je postati po kakovosti vodilni izdelovalec masivnih lesenih hiš, ki bodo v arhitekturno krajino vnašale sodobne poglede na gradnjo bivanjskih objektov.

Ekonomično in učinkovito

Masivna lesena gradnja zagotavlja odlično razmerje med kakovostjo bivanja in ceno. Nizka toplotna prevodnost konstrukcije v primerjavi s klasično grajenimi hišami in visoka toplotna akumulacija v primerjavi s klasičnimi montažnimi hišami zagotavljata nižje porabo energije pri doseganju optimalne bivanjske klime, naj bo to ogrevanje, hlajenje ali zračenje objekta.

Zdravo in udobno

Velika količina lesa v masivnih lesenih stenah ima dobro sposobnost, da vlago in toploto bodisi sprejema iz prostora ali ju vrača nazaj v prostor. Zaradi tega se v prostorih masivne lesene hiše vzpostavlja odlična bivanjska klima z ugodno relativno vlažnostjo in nizkim temperaturnim nihanjem.

Odgovorno do okolja

Pri izdelavi Lesoteka hiš za gradnjo uporabljamo zelo kakovosten les smreke, lokalnega za brunarice pa samo slovenskega izvora. Naše poslanstvo – gradnja kakovostnih bivanjskih objektov in vizija sonaravnega bivanja nam narekujeta izdelovanje objektov na načine, ki najmanj bremenijo okolje.

Potresno in požarno varno

Mehanske lastnosti uvrščajo les med potresno najbolj varne konstrukcijske materiale in masivne lesene hiše med objekte, primerne za gradnjo na potresno ogroženih območjih ali na območjih z zmanjšano nosilnostjo tal.

Masivne lesene stene so protipožarno dobro odporne saj les toploto slabo prevaja, zoglenela lesna površina še slabše, hkrati pa onemogoča dostop kisika do gorljivih delov.

Kategorija
Partnerji

Lokacija
Slovenj Gradec, Slovenia

Povezave
Website
Twitter
Facebook

Kontakt
+386 2 88 39 502
info@lesoteka-hise.si