LESENA IKONA

15. oktober, 2019
Mesto oblikovanja, Dunajska cesta 123, 1000 Ljubljana

Je eden vidnejših dogodkov za inovativno lesarstvo v regiji. S proaktivim povezovanjem deležnikov znotraj lesne verige ter z vključevanjem kreativnih industrij je njegov cilj doseganje večje konkurenčnosti in gospodarske učinkovitosti panoge. Namenjen je lesarskim podjetjem, dobaviteljem v lesni industriji, stanovskim organizacijam, združenjem in drugim podpornim institucijam, arhitektom, oblikovalcem ter vsem, ki oblikujejo in zagotavljajo usmeritve, pripravljajo strategije, povezujejo, informirajo in izobražujejo stroko in z njo povezane subjekte.

WOOD 180˚ (Oder znamk)

Strokovnjaki o novih materialih in inovativnih tehnologijah pri obdelavi lesa.

WOOD 180˚ (Oder nagrad)

Wood 180˚ so serija krajših, zgoščenih predstavitev nagrajenih projektov BIG SEE s področja lesarstva in drugih naprednih lesarskih podjetij. Predstavili bodo izdelke in projekte, ki so plod lastnega razvoja ter predstavili razvojne vizije za večjo konkurenčnost.

WOODSHOW – DOGODKI

Dogodek, ki ga organizira razstavljavec na svojem razstavnem prostoru za poslovne partnerje in stranke.Namenjen je večanju prepoznavnosti blagovne znamke (npr. srečanje z lesarji, oblikovalcem, arhitektom, generalnim direktorjem, lastnikom …). V okviru Meseca oblikovanja se dogodek v digitalnih in tiskanih medijih promovira kot partnerski dogodek Meseca oblikovanja.

KONFERENCA LESENA IKONA

Na konferenci se bomo z namenom spodbujanja inovativnega lesarstva z debatami profesionalcev iz prakse in stroke posvetili aktualnim tematikam, ki bodo pomagale pri razvoju inovativnega lesarsva v Sloveniji in regiji. Tematski sklopi bodo obravnavali lesarske teme: razvojno raziskovalni projekti, ustrezni kadri, tehnološke novosti na področju obdelave lesa, poslovne priložnosti za visoko dodano vrednost, lesarske politike, lesena gradnja ter oblikovanje in znamčenje za konkurenčnejši nastop na trgu.

LESARSKE POLITIKE IN STRATEGIJE – OKROGLA MIZA

O tem, kako nove tehnologije spreminjajo meje običajnega in vplivajo na kakovost, drznost in trajnost gradnje bo na mednarodni konferenci spregovorilo 5 uveljavljenih tujih arhitektov. Odgovarjali bodo na vprašanja, kako napredne tehnologije spreminjajo gradnjo, ter kakšen je njihov vpliv na sodobno arhitekturno produkcijo.

POGOVORI Z BIG SEE VIZIONARJI

Z nagrado Big SEE lesarski vizionarji Zavod Big nagrajuje izjemne osebnosti, ki bogatijo in navdihujejo razvoj lesarstva v jugovzhodni Evropi. V obliki sproščenega razgovora bodo na odru nagrajenci spregovorili o ozadju njihove življenjske poti, ustvarjalni strasti, ki jih žene, o vplivih, ki so jih zaznamovali, in o osebnih vrednotah ter izzivih.

NAGRADE BIG SEE WOOD AWARDS IN RAZSTAVA

Na festivalu bomo podelili regionalne nagrade za odličnost v lesu BIG SEE. Z nagradami želimo promovirati večjo rabo lesa pri arhitekturno gradbenih projektih ter pri oblikovanju pohištva in izdelkov za vsakdanjo rabo v bivalnem okolju, kar bo posledično imelo pozitivne učinke na rast lesnopredelovalnega sektorja. Nagrajeni projekti bodo razstavljeni v okviru nacionalnih paviljonov.

Nagrade bodo podeljene v naslednjih kategorijah:
– Hiše
– Mesto in skupnost
– Interier in pohištvo
– Mali leseni predmeti

Kuratorka: Kristina Dešman & Danaja Jovandić, asistentka kuratork: Špela Valenčič

Podelitev nagrad BIG SEE Wood Awards – Grand Prix in otvoritev razstave

RAZSTAVA MESECA OBLIKOVNAJA IN BIG SEE NAGRAJENIH PROJEKTOV

Razstava Big See v nacionalnih paviljonih predstavlja nagrajene projekte iz jugovzhodne Evrope s področij arhitekture, interierja, produktnega in modnega oblikovanja ter inovativnega lesarstva in kreativnega turizma. Namenjene so promociji poslovne in kreativne odličnosti jugovzhodne Evrope in kot take ponujajo poglobljen vpogled v trenutno stanje na področju ustvarjalnosti v regiji.

Udeležba je brezplačna. Prijavite se lahko spodaj

[ezfc name=’Prijava-konf-lesena-ikona’ /]

S prijavo dovoljujem uporabo svojih osebnih podatkov v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in Politiko zasebnosti Zavoda Big.

Partnerji

[lbg_logoshowcase settings_id=’43’]

Sponzorji

[lbg_logoshowcase settings_id=’44’]