Kdaj:  21.6. 2016, ob 20.30
Kje: Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana

Projekt Slovenska Vinopeka
Slovenska Vinopeka povezuje gospodarske teme in poslovno-strokovne vsebine z vinsko kulturo, promovira kakovostne vinarje in njihova vina ter omogoča nastanek novih partnerstev in tržnih priložnosti. Projekt vključuje vinarje iz vseh treh vinorodnih regij, Primorske, Podravja in Posavja, ki ciljne javnosti seznanjajo z vinskimi novostmi in širijo glas o kakovosti slovenskega vina. Slovenska Vinopeka v Mestu oblikovanja je nova kreativno-turistična destinacija, ki postaja pomembno srečevališče pridelovalcev in odjemalcev, poslovnežev, arhitektov, oblikovalcev in turistov, kjer prvi srečajo druge, drugi preizkusijo prve – zato, da so tretji navdušeni.

Kreativni prostori
Slovenska Vinopeka se nahaja v Mestu oblikovanja Slovenija, na Dunajski cest 123 v Ljubljani. V stari industrijski hali nekdanje tiskarne Mladinska knjiga jo predstavljajo trije objekti iz kartona, ki so jih idejno-prostorsko zasnovali študentje s Fakultete za arhitekturo v Ljubljani. Vsaki vinski regiji pripada po eden – kreativno urejen prostor v podobi vinoteke in pekarne. Vse tri v sproščenem vzdušju in z vonjem po kruhu in vinu, celo leto oživljajo dogodki Kruh in vino.

Dogodki Kruh in vino
Vse strokovne prireditve v Mestu oblikovanja Slovenija (konference, predavanja, predstavitve, itd.) se zaključijo z dogodki Kruh in vino (22 v letu 2016). V vseh treh Vinopekah se hkrati predstavijo po tri vinske kleti, iz vsake regije po ena, vsaka s po dvema blagovnima znamkama vin. Dogodki so odlična priložnost za seznanjanje z vini, okušanje, promocijo in prodajo kakovostnih vin in vinskih destinacij.

VSTOPNICE

Nakup vstopnice vam omogoča brezplačno okušanje kruha in vina iz treh slovenskih vinorodnih regij,  brezplačen ogled največje mednarodne razstave hiš, brezplačen izvod revije Hiše.
Cena: 5 EUR
Za naročnike na reviji Hiše in Lesarski utrip  ter člane Design centra Slovenije vstopnine ni

[ezfc id=’4′ /]

SODELUJOČI VINARJI:

[lbg_logoshowcase settings_id=’6′]