Kruh in vino 05 v treh prototipnih Vinopekah, s Primorske (Edi Simčič), Posavja (Šuklje) in Podravja (Falot)

v četrtek 26. 5. 2016 ob 20.00
v Mestu oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana

VINA IN VINARJI
Primorska: Edi Simčič vinarstvo, Dobrovo, Brda: Rebula 2013, Duet 2012, zvrst 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Frank
Posavje: Vinska klet in izletniška kmetija Šuklje, Metlika: Sauvignon 2015, Vrbanjka Modra frankinja 2013
Podravje: Vinogradništvo Valdhuber / Vino Falot, Zgornja Kugota: Sauvignon 2015 suho, Rozamunda 2015 rose polsladko

O PROJEKTU
Projekt Slovenska Vinopeka
Slovenska Vinopeka povezuje gospodarske teme in poslovno-strokovne vsebine z vinsko kulturo, promovira kakovostne vinarje in njihova vina ter omogoča nastanek novih partnerstev in tržnih priložnosti. Projekt vključuje vinarje iz vseh treh vinorodnih regij, Primorske, Podravja in Posavja, ki ciljne javnosti seznanjajo z vinskimi novostmi in širijo glas o kakovosti slovenskega vina. Slovenska Vinopeka v Mestu oblikovanja je nova kreativno-turistična destinacija, ki postaja pomembno srečevališče pridelovalcev in odjemalcev, poslovnežev, arhitektov, oblikovalcev in turistov, kjer prvi srečajo druge, drugi preizkusijo prve – zato, da so tretji navdušeni.

Kreativni prostori – Vinopeke
Slovenska Vinopeka se nahaja v Mestu oblikovanja Slovenija, na Dunajski cest 123 v Ljubljani. V stari industrijski hali nekdanje tiskarne Mladinska knjiga jo predstavljajo trije objekti iz kartona, ki so jih idejno-prostorsko zasnovali študentje s Fakultete za arhitekturo v Ljubljani. Vsaki vinski regiji pripada po eden – kreativno urejen prostor v podobi vinoteke in pekarne. Vse tri v sproščenem vzdušju in z vonjem po kruhu in vinu, celo leto oživljajo dogodki Kruh in vino.

Dogodki Kruh in vino
Vse strokovne prireditve v Mestu oblikovanja Slovenija (konference, predavanja, predstavitve, itd.) se zaključijo z dogodki Kruh in vino (22 v letu 2016). V vseh treh Vinopekah se hkrati predstavijo po tri vinske kleti, iz vsake regije po ena, vsaka s po dvema blagovnima znamkama vin. Dogodki so odlična priložnost za seznanjanje z vini, okušanje, promocijo in prodajo kakovostnih vin in vinskih destinacij.