Prijatelje lahko izbiraš, družine ne, pravijo. A ni vedno in nujno tako. Morda je včasih ta rek veljal, danes pa se pravila (tudi z razvojem tehnologije, ki nam lajša vsakdanja opravila) pogosto spreminjajo – na bolje.

Kljub temu, da je družina samo ena, pravi prijatelji, tisti redki in najboljši, pogosto postanejo del družine. Imate doma morda hišnega ljubljenčka, ki je iz pravega prijatelja hitro »napredoval« v družinskega člana? Nekaj je na tem, da kar nas razveseljuje in nam lepša vsakdan, hitro razglasimo za del družine.
Če je bilo včasih sesanje mučno opravilo, se je do danes marsikaj spremenilo. Vlečenje težke naprave po stanovanju in iskanje vtičnic je preteklost. Baterijski sesalnik podjetja Vorwerk pooseblja lahkotnost sesanja, pa naj gre za sesanje drobtin pod mizo ali generalno spomladansko čiščenje celotnega stanovanja. Baterijski sesalnik Vorwerk bo za vedno pometel s prahom in smetmi v vašem stanovanju. Njegova velika prednost je v tem, da je takoj pripravljen za uporabo. Čeprav je izredno zmogljiv, je s težo 3,3 kilograma peresno lahek, za upravljanje pa neverjetno okreten in vodljiv.
Prvi koraki sesanja vas utegnejo spomniti na prve korake najmlajšega družinskega člana, ko ste začutili pravo, pristno srečo in popolnost.

Nastavek za pomivanje, ki je prava revolucija
Začnimo z nastavkom, ki nas je pustil odprtih ust. To je priključek, s katerim lahko tla hkrati posesate in pomijete. Je tih in edinstven, predvsem pa vas bo osupnila njegova učinkovitost. Na začetku vas lahko zavede majhnost sesalnika, a ob uporabi začutite, da gre za pravo revolucijo. To je posebej očitno ravno pri nastavku, ki tal ne le brezhibno pobriše, ampak jih tudi posesa – gre dejansko za rešitev vse v enem. Nanj pritrdite krpo, pred in za njo pa so sesalne šobe, ki poskrbijo, da krpa vedno pomije čista tla in se na njej ne nabirajo večji kosi prahu ali las. Učinek je čistoča, ki ji ni para.
Krpo navlažimo tako, da v priročen rezervoar nalijemo vodo in čistilo, ki ju doziramo po potrebi. Tako nikoli ni presuha ali preveč vlažna. Krpa za boljši učinek tudi vibrira in simulira brisanje z rokami. Ob tem opravilu smo kar pozabili, da je bilo pomivanje tal nekoč opravilo, ki smo se ga težko lotili.

Vsemogočna električna krtača
Potem je tu nastavek z električno krtačo, osnovno orodje baterijskega sesalnika Vorwerk. Električna krtača v nastavku se vrti, tako da ji preverjeno nič ne uide. Hitro se prilagodi različnim talnim površinam in je primerna tako za sesanje laminata ali ploščic kot tudi preprog. Poleg stikala na vrhu ročaja, s katerim upravljamo moč sesanja, lahko z nožnim stikalom upravljamo jakost vrtenja krtač. Prehajanje med različnimi tipi talnih površin postane mačji kašelj, za sabo pa vedno puščamo čista tla.
Ker je baterijski sesalnik Vorwerk pripravljen na vse, izpostavimo šobo 2-v-1. Gre za nastavek, posebej zasnovan za čiščenje površin, ki so težko dosegljive ali nad tlemi. Nič več pajčevin v kotih prostorov in okoli zaves, nič več prašnih polic s knjigami in še bi lahko naštevali. Res super zadeva. Poleg omenjenega nastavka, ki z enostavno prilagoditvijo postane nekakšna metlica, je tu še zelo ozek nastavek, ki ga lahko še podaljšamo in je zaradi svoje gumijaste zasnove še toliko bolj gibljiv in prilagodljiv. Ni ga kotička, ki ga z njim ne bi dosegli, pa če gre še za tako ozek predel.
Potem je tu še poseben nastavek, s katerim lahko namensko čistilo vtrete v jogi ali sedežno garnituro, nato pa z drugim vse to posesate. Vemo, da dobršen del dneva prespimo, zato si zagotovite spanec na čisti vzmetnici. Brezhibne čistoče vašega doma še nikoli niste dosegli tako enostavno.
Izbira priključkov pri baterijskem sesalniku Vorwerk je, če malce karikiramo, neskončna. Z njimi lahko temeljito očistite preproge, trda tla in vzmetnice, po drugi strani pa manjši priključki omogočajo, da dosežete še tako težko dostopna mesta in vdolbine. Odlično se obnese tudi pri sesanju avtomobila in vseh kotičkov v njegovi notranjosti, do katerih ste se do zdaj trudili priti, pa vam nikoli in nikakor ni uspelo.
Zaradi priročnosti baterijskega sesalnika Vorwerk boste odslej imeli več časa za ostale stvari, sesanje pa bo v vašem domu kar naenkrat postalo priljubljeno opravilo.

Baterijski sesalnik Vorwerk primeren celo za alergike
Če ste morda malce skeptični do baterijskih sesalnikov zaradi kakšne neprijetne izkušnje v preteklosti, ko jim je zmanjkalo moči, naj vas to pri podjetju, kot je Vorwerk, ne skrbi. Gre za zmogljiv stroj, ki je zaradi posebne zasnove filtrirne vrečke primeren tudi za alergike.
Filtrirna vrečka poleg prahu zadržuje tudi delce, ki povzročajo alergije. Sesalnik nima posode za prah, ampak omenjene filtrirne vrečke, ki jih je certificiral TÜV-Nord in zagotavljajo minimalen stik uporabnika s posesanimi prašnimi delci.

Koliko časa lahko sesam, preden izpraznim baterijo?
Baterija je skrita v osrčju sesalnika, a enostavno dostopna, zato lahko čas sesanja ob nakupu dodatne baterije s hitro in preprosto zamenjavo podaljšamo. Medtem ko se ena polni, uporabimo drugo. Sicer pa je čas sesanja s povsem napolnjeno baterijo odvisen predvsem od načina delovanja. Litij-ionska baterija, ki sesalnik oskrbuje z energijo, deluje do 80 minut. Kot vedno pa velja pravilo: večja moč – manj sesanja, manjša moč – več sesanja. Ko sesalnik vključite, je vedno pripravljen za uporabo na srednjih nastavitvah – torej na srednji sesalni moči in običajnem vrtenju krtače. Kaj to pomeni v praksi? Izkaže se, da je baterija dovolj zmogljiva, da z njo temeljito posesate povprečno veliko stanovanje.
Še nekaj besed o dostopnosti baterije. Tako baterija kot filter sesalnika sta enostavno dostopna, za kar se lahko zahvalimo zavihku na hrbtni strani. Zamenjamo ju z zares minimalnim naporom.

Vorwerk – sesalec, ki ga poznajo generacije
Podjetju Vorwerk zaupa ogromno lastnikov naprav, a še bolj pomembno je, da gre za uporabnike, ki so z izdelkom zadovoljni. To so uporabniki, ki cenijo najboljše, kar lahko ponudi tovrstna tehnologija. In to so gospodinjstva, ki (ko ga spoznajo) na manj ne pristajajo več. Prav zato je, kot pravijo v podjetju Parnad, to sesalec, ki gre iz roda v rod. Sesalec, ki ga starši kupujejo otrokom in obratno. In tudi zato sčasoma postane družinski član.
Kot pravi prijatelj in družinski član baterijski sesalnik Vorwerk ostane z nami tudi, ko vsi drugi odidejo. Ko se za naše obiske zabava zaključi, se zanj in za vas zabava še kar nadaljuje.

Datoteka

Kontakt
PARNAD d.o.o.
Brezplačni telefon: 080 10 33
Več informacij tukaj