Klara Rešetič in Gašper Gajšek, študenta magistrskega študija oblikovanja tekstilij in oblačil na NTF, sta leta 2018 na Instagramu začela objavljati avtorske fotografije stajlingov, narejenih iz domačih predmetov in oblačil, pod imenom Garnir2. Kot nadaljevanje je sledila skupna kolekcija, ki je bila predstavljena na zaključni modni reviji katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, kjer je prejela nagrado za najboljšo kolekcijo. Sledila je samostojna razstava v Mali galeriji Banke Slovenije.
Pod imenom Garnir2 Klara in Gašper oblikujeta tudi editoriale, sodelujeta pri stajlingih in razvijata nove projekte, pri tem pa prepletata različna področja: oblikovanje oblačil in modnih dodatkov, kostumografijo, scenografijo, stilizem, fotografijo ter produktno in unikatno oblikovanje.
Za njuno delo so značilni humor in ironija, kritika sodobnih družbenih tem, recikliranje oblačilnih elementov iz bogate zgodovine oblačil in pripovedovanje zgodb skozi oblačila. Sama pravita, da sta se za svoj način dela odločila z namenom, da bi ju osrečevalo, in ne obremenjevalo, kot odgovor na preveč resno in kreativno omejujoče stanje, ki prevladuje v modni industriji danes.

Perspektivni –
modno oblikovanje

Predlagateljica
red. prof. Almira Sadar, u. d. i. a., Oddelek za tekstilstvo, grafiko in oblikovanje, NTF, Univerza v Ljubljani

Foto
Garnir2