Katjusa Kranjc

Katjuša Kranjc je arhitektka in oblikovalka. Po diplomi iz arhitekture, se je umetnosti grafičnega oblikovanja učila pri dveh največjih slovenskih mojstrih – Matjažu Vipotniku in prof. Ranku Novaku. Leta 1995 je začela samostojno pot, leta 2000 je ustanovila biro  Raketa, ki jo od leta 2005 s partnerjem Rokom Kuharjem vodita skupaj.
Leta 2017 je z Rokom Kuharjem ustanovila blagovno znamko PIKKA, za katero uspešno oblikujeta in proizvajata predmete za dom. Aprila 2023 je ustanovila blagovno znamko DCLJ ( Design Corner Ljubljana).
Katjuša Kranjc je soavtorica oblikovalskih izdelkov, ki so prejeli več slovenskih in mednarodnih nagrad; celostno zasnovanih interjerjev, ki predstavljajo integralni del arhitekture; začasnih prostorskih instalacij, ki intenzivirajo doživljanje javnega prostora in arhitekturnih objektov, ki vedno izhajajo iz lokalnega konteksta in ga prevajajo v sodobno zasnovano arhitekturo. Z zavedanjem, da sta arhitektura in oblikovanje del širšega družbenega, kulturnega in okoljskega konteksta, na področju slovenske arhitekture in oblikovanja pomembno vpliva tudi kot njuna promotorka širši publiki.
Eden njenih zadnjih projektov je odmevna vzpostavitev DCLJ ( Design Corner Ljubljana) podpornega okolja za promocijo in prodajo izdelkov slovenskega oblikovanja.

http://raketa.si
https://www.pikka.si
http://www.dclj.eu