KALCER

Trgovine Kalcer so vodilni dobavitelji profesionalnih gradbenih materialov za gradnjo in obnovo. Trgovine Kalcer stalno uvajajo najnovejše in najnaprednejše rešitve na domače tržišče. Variotherm Variocom talno gretje s svojo majhno težo in višino rešuje težave pri prenovah. Kalcer stores are the leading professional suppliers of specialized professional programme for construction and renovation.

Referenčni projekti
Trgovina Dormeo Ljubljana, Galenski laboratorij Hrpelje, Grad Ceglo v Goriških Brdih, Raziskovalna enota Olea Zagorje, Fitnes in velnes center Sokol Ljubljana, TEŠ6 Šoštanj, Poročne dvorane Ljubljanski grad Ljubljana, stanovanjski objekti.

Predstavitev novosti
Variotherm Variocom suhomontažno talno gretje sestavljajo nosilne plošče, debele le 20 mm, posebne profilirane cevi, ki zaradi večje površine omogočajo večji prenos toplote iz cevi v plošče in izravnalna masa, ki se posuši že v 24 urah po nanosu. Plošče Variotherm Variocomp so relativno lahke, vendar kljub temu dovolj trdne, da lahko nanje nameščamo večino talnih oblog.

Katere probleme nagovarja/rešuje
Zaradi majhne teže je sistem Variotherm Variocomp primeren predvsem za uporabo na konstrukcijah, kjer niso zaželene velike obremenitve, kar je pogosto pri adaptacijah. Majhna debelina sistema – le 2 cm – omogoča namestitev povsod, kjer ni možna izdelava cementnega estriha. Suhomontažna izvedba pa čas gradnje močno skrajša.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Predvsem pri prenovah se pojavljajo problemi, ki omejujejo uporabo standardnih rešitev za talno ogrevanje. Z uporabo suhomontažnega, tankega in lahkega sistema Variocomp se izognemo radiatorjem in pridobimo uporabno površino.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Odzivi strank so zelo dobri. Prvič, ker z Variocomp sistemom dobijo talno ogrevanje tudi v starejših objektih, drugič, ker je delo zelo hitro končana in najpomembneje, ker je tako ogrevanje zelo odzivno in učinkovito.

Kontakt:

KALCER d.o.o.
IOC Trzin, Ljubljanska cesta 51
1236 Trzin
Tel.: +386 1 724 67 70
E-naslov: info@kalcer.si
www.kalcer.si