Kratka predstavitev podjetja in izdelkov:
Podjetje Blum, ki ga je pred več kot 60 leti ustanovil Julius Blum, je danes mednarodno uveljavljeno družinsko podjetje. K njegovim strateškim poslovnim področjem sodijo dvižni sistemi, odmične spone in izvlečni sistemi. Pri razvoju vseh izdelkov je v središču vedno prizadevanje za popolno gibanje. Podjetje Blum razpolaga z osmimi proizvodnimi obrati v Avstriji (Vorarlberg) in dodatnimi proizvodnimi obrati na Poljskem, v ZDA in Braziliji, ter ima 30 hčerinskih družb oz. predstavništev. Podjetje s svojimi izdelki oskrbuje preko 120 tržišč. V skupini Blum je zaposlenih skupno 7.630 delavcev, od tega 5.800 v Vorarlbergu.

Predstavitev novosti:
Da lahko strankam ponudimo inovativne rešitve okovja in zagotovimo dolgotrajen uspeh podjetja, dosledno vlagamo v raziskave in razvoj, v obrate in naprave ter izobraževanje delavcev. Z več kot 2.100 patenti po vsem svetu sodi podjetje Blum med najbolj inovativna podjetja v Avstriji.

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Izjemen potek dela (Workflow), dovolj shranjevalnega prostora (Space) in visoko udobje pri premikanju (Motion) so pomembne značilnosti praktične kuhinje in pohištva. S svojimi idejami za praktične kuhinje in pohištvo želi podjetje Blum funkcionalnost, udobje in ergonomičnost prenesti tudi v notranjost pohištva.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Pohištvo mora biti všečno in ustrezati osebnemu slogu – ne glede na to, ali je oblikovano po individualnih željah ali v skladu s splošnim pohištvenim trendom. Pri tem je vloga sistemov okovij Blum skrita očem. V notranjosti pohištva prispevajo k uresničevanju vaših oblikovalskih zamisli in trenutnih trendov. Pohištvo ima tudi funkcionalno plat, ki je še posebej pomembna pri njegovi uporabi. Pri tem je v prvi vrsti pomembno ali ustrezno okovje v pohištvu omogoča ergonomičen prijeten potek dela ali nudi dovolj shrambnega prostora in kako udobno je za uporabo.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Ne glede na to, ali ste proizvajalec, trgovec, monter ali uporabnik kuhinje – v vsakem primeru boste lahko dodobra izkoristili prednosti izdelkov Blum in jih uporabili v svojo korist, pravi načelo globalne koristi za stranke podjetja Blum.

Kontakt:

Kategorija izdelkov: Notranja oprema
Podjetje: JULIUS BLUM GmbH Industrie str.1 6973 Hochst Austria
Ime in priimek: Simon Starman
Funkcija: področni vodja
Telefon/GSM: 0038641675829
E-mail: simon@starman.si