JUB

Skupina JUB je proizvajalec zidnih barv, premazov in fasadnih sistemov iz Dola pri Ljubljani in s svojimi izdelki je prisotna na več kot 30 svetovnih trgih. Skupino JUB poleg krovnega podjetja JUB-H d.d. sestavlja še 13 odvisnih družb in ima skupaj 730 zaposlenih. Vsako leto, več kot 3,5 % prihodkov vlagamo v raziskave in razvoj.

Skozi generacije, že vse od daljnega leta 1875, skrbimo za barvit, topel in zdrav dom. Prvo disperzijsko barvo JUPOL Classic, ki je danes generično ime za belo notranjo barvo, smo lansirali na trg nekaj dni preden se je astronavt Neil Armstrong sprehodil po Luni. Vse to se je rodilo v majhnem kraju Dol pri Ljubljani, kjer je še danes sedež družbe in kjer deluje proizvajalka JUB d.o.o., ki je najbolj tesen poslovni partner podjetja BASF.

JUB d.o.o., Slovenija, je proizvajalec zidnih barv, premazov ter fasadnih sistemov in ravno zidne barve ter premazi so bili glavni stebri vse do leta 2012, ko smo svoje delovanje razširili še na področje proizvodnje materialov za izolacijo. Danes smo izrazito usmerjeni v razvoj inovativnih rešitev za vse izdelke in storitve v našem portfoliu, veliko naše energije in strokovnega znanja pa usmerjamo tudi na področje gradnje hiš. Leta 2015 smo trgu predstavili JUBHome, našo blagovno znamko za energijsko varčne rešitve za gradnjo. Letos pa smo pod to blagovno znamko prvič predstavili celotno hišo JUBHome.

V JUB d.o.o., Slovenija, veliko pozornosti posvečamo razvoju, novim tehnologijam in venomer iščemo inovativne priložnosti na novih in obstoječih področjih delovanja.

Referenčni projekti:
JUB je proizvajalec fasadnega sistema JUBIZOL. Nudimo tako sisteme na EPS izolaciji, kot tudi na mineralni volni. Reference imamo na projektih večstanovanjskih objektov (stolpnice, bloki,..), javnih objektih (šole, vrtci, stavbe v lasti občin,..), industrijski objekti in ne nazadnje na individualnih objektih. Večji referenčni objekti na območju Ljubljano so : Potrčeva ulica 4-6 LJ , Celovška cesta 185 LJ, Ulica Matije Tomca 4. Domžale.

Predstavitev novosti:
THERMO IZOLACIJSKI SISTEM ZA INTERIER
Poznate tisti neprijeten občutek mraza, ko se naslonite na zid? V JUB-u smo razvili Thermo sistem, ki daje občutek topline in zagotavlja tudi prihranke energije. Inovativni sistem Thermo, ki ga sestavljata notranja barva JUPOL Thermo in izravnalna masa JUBOLIN Thermo, je tudi dobitnik okoljske nagrade časnika Finance.

Barva JUPOL Thermo in izravnalna masa JUBOLIN Thermo vsebujeta posebna votla polnila, ki znižujejo toplotno prevodnost. Takšna polnila imajo večje izolativne lastnosti, istočasno pa znižajo maso premaza. Sistem Thermo je zato primeren za prostore, kjer se veliko zadržujemo in želimo imeti občutek topline ob dotiku z zidno površino. Predvsem priporočamo za zidne površine obrnjene proti severu, za zidne površine brez izolacije, v primeru manjših toplotnih mostov, otroške sobe…

Sistem Thermo*: Ima dobre izolativne lastnosti in zmanjšuje toplotno prevodnost. * Sistem Thermo: 2x JUBOLIN Thermo + 2x JUPOL Thermo.
Glavne lastnosti sistema Thermo:
– zagotavlja prihranke pri ogrevanju zaradi izolativnih lastnosti do 2 EUR/m2 fasadne površine na leto**;
– daje občutek toplote;
– primeren za premostitev manjših toplotnih mostov;
– zmanjšuje možnost nastanka kondenzacije vlage;
– enostaven za nanos.

Katere probleme nagovarja/rešuje:
JUPOL in JUBOLIN THERMO predstavljata tehnološko rešitev, kadar iz določenih razlogov ne moremo izvesti izolacije na zunanjem ovoju stavbe.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Danes je osveščenost kupcev o materialih na zelo visoki ravni, zato mora biti arhitekt dobro informiran, kaj je v dani situaciji najprimernejša rešitev. Večkrat je arhitekt skupaj z naročnikom primoran pristati tudi na kompromisne rešitve zaradi omejenih finančnih okvirov, pri čemer je ključno dobro poznavanje materialov, ki bodo uporabljeni med izvedbo.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Odzivi uporabnikov so zelo dobri, ker je problematika slabih mikroklimatskih pogojev v prostorih vedno zelo aktualna tema. Zato strankam lahko ponudimo, tako rešitve na ovoju stavbe, kot tudi v notranjosti objekta.

Kontakt:

JUB d.o.o.
Dol pri Ljubljani 28, 1262 Dol pri Ljubljani
Tel.: 080 15 56
E-mail: info@jub.eu
www.jub.si

Strokovnjak prisoten na sejmu:
Aleš Kovač
GSM: 051 669 347
E-mail: ales.kovac@jub.eu