Pridružite se nam v petek,
6. novembra ob 10:30,
na spletni platformi Zoom: https://us02web.zoom.us/j/89849743664

Pogovor Simoneja Michelija (Arhitekt – Ambasador IDD) in Zmaga Novaka (Zavod Big l BigSEE) bo osredotočen na oblikovanje prihodnosti: razvoj, inovacija, trajnost in lepota na temo ‘Pro-gettare’, kar pomeni gledati naprej, uporabiti spomin na preteklost za oblikovanje prihodnosti.

Dogodek organizirajo Veleposlaništvo Italije v Sloveniji, Italijanski inštitut za kulturo v Ljubljani in Italian Trade Agency v Ljubljani v sodelovanju z Zavodom Big.

——

ČETRTI ITALIAN DESIGN DAY:
OBLIKOVANJE PRIHODNOSTI: RAZVOJ, INOVACIJA, TRAJNOST IN LEPOTA

Italian Design Day in the World je celosten promocijski projekt italijanske vlade in vključuje vse javne in zasebne akterje, ki delujejo na področju kakovostnega italijanskega oblikovanja; ti prihajajo tudi s področij poslovnega sveta in izobraževanja.

Projekt, zasnovan s strani italijanskega ministrstva za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje ter italijanskega ministrstva za kulturno dediščino in kulturne dejavnosti in turizem, si letos, ob četrti izdaji, za cilj zastavlja poudarjanje odličnosti in posebnosti italijanskega oblikovanja v svetu ter spodbujanje italijanskega življenjskega sloga, hkrati pa ustvarjanje priložnosti za medsebojno spoznavanje in sodelovanje.

Tudi letos bo, ob sodelovanju s številnimi ustanovami (italijanskimi inštituti za kulturo, ITA – Italian Trade Agency, La Triennale di Milano, Il Salone del Mobile di Milano, ADI – italijansko združenje za industrijsko oblikovanje in fundacija Compasso d’Oro) več kot 100 ambasadorjev italijanskega oblikovanja – arhitektov, akademikov, oblikovalcev in podjetnikov – na prav toliko lokacijah v svetu predstavilo svoje delo oziroma potek in izvedbo nekaterih najizvirnejših projektov zadnjih let. S tem se bodo poklonili italijanskemu oblikovanju, katerega izvoz presega 20 milijard evrov, in okrepili njegovo podobo na mednarodni ravni.

V Sloveniji bo v petek, 6. novembra 2020, ob 10:30, na spletni platformi Zoom: https://us02web.zoom.us/j/89849743664, potekalo predavanje na temo oblikovanja prihodnosti: razvoj, inovacija, trajnost in lepota, ob sodelovanju ambasadorja italijanskega oblikovanja in slovenskega strokovnjaka. Dogodek organizirajo Veleposlaništvo Italije v Ljubljani, Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji in ITA v Ljubljani. Gre za edinstveno priložnost za razpravo o temah, ki povezujejo Slovenijo in Italijo v iskanju prihodnosti, ki je že pred vrati, preko harmonije med inovacijami, trajnostjo – na katero smo vsak dan bolj pozorni in ki zahteva vedno hitrejši proces recikliranja – in lepoto, pojmovano kot orodje za povezovanje in inovacije. Pomembno je znati oblikovati vizijo prihodnosti, v kateri ročne spretnosti, tehnologija in trajnost najdejo svojo obliko skozi proizvodne in poslovne modele, ki lahko ustvarijo dodano vrednost za skupnost.

Digitalizacija premika meje ustvarjalnosti, nove tehnologije pa so spremenile tudi italijanski svet industrijskega in obrtnega oblikovanja. To je svet neštetih možnosti eksperimentiranja, skozi raziskave in razvoj, ter posledične rasti. Obstaja veliko oblikovalskih rešitev, ki se lahko prilagodijo željam in potrebam posameznika: barve, oblike in inovativni materiali, ki zadovoljijo individualno estetiko.

Ob prvih treh izdajah dogodka, organiziranih v Ljubljani, so zaživele poglobljene razprave. Leta 2017 je govornik Lorenzo Palmeri skupaj s kolegom Luko Stepanom (Gigodesign) obravnaval multidisciplinarno oblikovanje, leta 2018 se je Chiara Alessi skupaj z Barbaro Predan (ALUO, Društvo Pekinpah) dotaknila teme Broken Nature: oblikovanje in trajnostni razvoj, leta 2019 pa se je Michele Rossi skupaj s kolegom Alešem Vrhovcem (GregorcVrhovec) posvetil temi Oblikovanje in mesto prihodnosti.

Več informacij bo objavljenih na spletni strani Italijanskega inštituta za kulturo https://iiclubiana.esteri.it/ in ITA Ljubljana www.ice.it/en/markets/slovenia.

Ogled pogovora preko Zooma je brezplačen, zaželjena pa je prijava spodaj.

[ezfc name=’Prijava-IDD-2020′ /]

S prijavo dovoljujem uporabo svojih osebnih podatkov v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in Politiko zasebnosti Zavoda Big.