INTRA LIGHTING

Poslanstvo podjetja Intra lighting je reševanje vseh izzivov, povezanih z osvetlitvijo. Poleg ustvarjanja arhitekturnih svetil ponuja podjetje predvsem celovite svetlobne rešitve po meri naročnika. Vse od leta 1989 ekipa izkušenih strokovnjakov aktivno sodeluje z arhitekti in oblikovalci svetlobe po vsem svetu. Tridesetletna tradicija, nenehno vlaganje v raziskave in razvoj, občutek za estetiko in odgovornost do okolja umeščajo podjetje med vodilne na tem področju.

Referenčni projekti:
Danes je Intra Lighting vodilna blagovna znamka za pametno razsvetljavo na globalni ravni, prisotna na 68 trgih. Lahko se pohvali s številnimi odmevnimi projekti osvetlitve interierjev tako butičnih trgovin kot večjih nakupovalnih središč, restavracij, hotelov, zdravstvenih, izobraževalnih in kulturnih ustanov, industrijskih objektov, skladišč, zasebnih stanovanj in hiš ter poslovnih prostorov. Med drugim Intrina svetila osvetljujejo pisarne Armanija, Googla, Facebooka, Microsofta in Ferrarija.

Predstavitev novosti: Dawn
Dawn združuje popolnost dizajna z brezkompromisno tehnično dovršenostjo. V prevodu iz angleščine beseda Dawn pomeni jutranja zarja in prav takšna je svetloba, ki jo svetilo oddaja. Indirektna, razpršena. Njen vir je neviden, domiselno skrit pod elegantno oblikovanim robom svetila, kar pomeni, da je notranjost povsem čista in bela. Veliko pozornosti je namenjene detajlom. Eleganten in premišljen dizajn svetila Dawn je bil nagrajen s kar tremi uglednimi nagradami: Red Dot Award, Good Design Tokio in Good Design Chicago.

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Eden od izzivov oblikovanja sodobnih poslovnih interierjev je vnašanje elementov, ki s svojo dekorativnostjo ustvarjajo pridih domačnosti in dobrega počutja, a so hkrati tehnično v koraku s časom. Svetilo Dawn prinaša oboje. Njegov unikaten videz, ki nekoliko spominja na značilne luči nad domačo mizo, daje prostoru toplino in estetsko noto. Visoko funkcionalnost pa smo dosegli z inovativno tehnično rešitvijo, zaradi katere razpršena svetloba, podobna jutranji zarji, prostor preplavi z mehkobo in svežino.  Zunanjost je na voljo v različnih barvah in lahko lepo dopolnjuje različne ambiente. Svetilo Dawn je primerno za hotele, pisarne, knjižnice, restavracije in vsekakor tudi za vaš dom.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Dandanes poteka načrtovanje prostorskih in svetlobnih rešitev z roko v roki. Ljudje preživimo v zaprtih prostorih večino časa, zato je primerna in premišljena osvetlitev ključna za našo kakovost bivanja. Poleg tega dizajnerska svetila pomembno dopolnjujejo ambient in se skupaj z ostalimi elementi zlivajo v dovršeno celoto.

Kontakt:

Intra lighting d.o.o.
Miren 137 b, 5291 Miren
Slovenija
Tel.: 05 398 44 00
E-mail: info@intra-lighting.com
www.intra-lighting.com