Pridružite se nam v četrtek,
16. decembra ob 11:00,
na spletni platformi Zoom: https://zoom.us/j/96711156399?pwd=eUpLSElkNXVLcVc5ZUM2YW50MWtodz09

Pogovor Paola D’Arriga (Oblikovalec – Ambasador IDD) in Zmaga Novaka (Zavod Big l BigSEE) bo potekal na temo “Projekt in trajnost”.

Paolo D’Arrigo o sebi
Sem oblikovalec, ki stvari raziskuje, si jih prilašča in vrača v svet v obliki predmetov in pohištva. Rodil sem se v Rimu leta 1967. Dizajn je kmalu prišel v moje življenje kot instinkt in se izkazal na zelo neposreden način, zaradi česar sem si želel oblikovati željene in natančne izdelke. Restavratorska praksa in študij sociologije sta me kasneje pripeljala do tega, da sem v poklicu oblikovalca videl razsežnost odnosov med človekom, stvarmi in svetom. Dizajn živim kot alkimijo narave in visoke tehnologije. Forme ne izvajam kot estetski izum, ampak kot rezultat procesa, ki se meri s premikanjem meja pri oblikovanju materialov. Oblikujem raznovrstne materiale, od lesa in stekla, do kovine in keramike, ki jih izpopolnim s sodobno tehnologijo. Zame je material kot zemljevid, ki se mu pustim voditi, sledim njegovim potem in odkrivam tiste, ki morajo šele nastati. Na tej poti predstavlja znanje podjetij, s katerimi delam, vodilo in mejo, ki jo kreativno preoblikujem in širim. Stremim za lepoto, ki razkrije nepričakovano. Ne želim le naslavljati potreb. Osnovne gradnike nadgradim, pri vsakem izdelku ustvarim celotno podobo, vključno s komunikacijo.

Dogodek organizirajo Veleposlaništvo Italije v Sloveniji, Italijanski inštitut za kulturo v Ljubljani in Italian Trade Agency v Ljubljani v sodelovanju z Zavodom Big.

Ogled pogovora preko Zooma je brezplačen, zaželjena pa je prijava spodaj.

Form not found: ID=192 | Name=

S prijavo dovoljujem uporabo svojih osebnih podatkov v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in Politiko zasebnosti Zavoda Big.