HELIOS

Skupina Helios pod svojim okriljem uspešno upravlja s celo vrsto blagovnih znamk (Spektra, Tessarol, Belinka, Color, Neostik, Floor Expert,…) in z različnimi proizvodi pokriva številne premazne in gradbene segmente. Širok spekter različnih izdelkov v različnih cenovnih in kakovostnih skupinah – od stenskih barv, fasadnih sistemov, antikorozijskih premazov, premazov za les in izdelkov za zaščito kovin do sistemov za označevanje cest in industrijskih talnih rešitev. Širok razpon materialov in sistemskih rešitev za gradbeništvo je ena izmed glavnih konkurenčnih prednosti podjetja Helios.

Referenčni projekti:
Športna dvorana  in Stadion Stožice, Ljubljana
Vse zidne površine v dvorani ter v dostopnih hodnikih in avlah so zaščitene s Helios-ovim zidnim programom SPEKTRA. Ravno tako je bila je s Helios-ovimi premazi zaščitena jeklena strešna konstrukcija v dvorani ter na stadionu

Olimpijski bob stadion Soči
S Helios-ovi premazi za les so zaščiteni leseni lepljeni nosilci v objektu.

Hotel Ambasador, Opatija
Kontaktna fasada je ob prenovi izdelana s Helios-ovim fasadnim sistemom.

Predstavitev novosti:
V segmentu notranjih zidnih barv letos predstavljamo inovativno barvo HELIOS Spektra ACTIVE AIR. To je visoko kakovostna, tehnološko inovativna notranja zidna barva, ki razgrajuje formaldehid v zraku. Barva je primerna za vse notranje zidne površine v zasebnih in poslovnih stavbah. Zaradi izjemne funkcije čiščenja zraka je še posebej primerna za vrtce, šole, zdravstvene ustanove, domove za ostarele in vse prostore, v katerih se ljudje pogosto ali daljši čas zadržujejo (pisarne, spalnice, hotelske sobe,itd).

Glavne lastnosti:
razgrajuje formaldehid v zraku
bistveno izboljša kvaliteto zraka v prostoru
ne vsebuje topil
visoka pralnost-razred 1 po EN 13300
visoka pokrivnost
enostavno čiščenje
odpornost na kemikalije
široka izbira pastelnih barvnih tonov – HGMIX

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Formaldehid je zaradi številnih virov izvora eden od največjih in najbolj skrb vzbujajočih onesnaževalcev v prostoru. Je izjemno škodljiva rakotvorna snov, ki jo najdemo v pohištvu, tapetah, zavesah, lesenih oblogah in drugih tkaninah v gospodinjstvu ter v določenih čistilnih sredstvih. HELIOS Spektra Active Air razgradi formaldehid in nekater druge hlapne spojine v neškodljive vodno paro in CO2.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
70–90 % našega časa preživimo v zaprtih prostorih, kjer je zrak tudi do desetkrat bolj onesnažen od zraka na prostem? Formaldehid je zaradi številnih virov izvora eden od največjih in najbolj skrb vzbujajočih onesnaževalcev v zaprtih prostorih.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Boljši zrak, lažje se diha.

Kontakt:

HELIOS  (Helios TBLUS d.o.o.)
Tel: 01 722 40 00
E-naslov: office@helios.si
www.helios-group.eu

Kontaktna oseba:
Luka Kreitmayer
GSM: 041 559 388
E-mail: luka.kreitmayer@helios.si