HELIOS

Skupina Helios pod svojim okriljem uspešno upravlja s celo vrsto blagovnih znamk in z različnimi proizvodi pokriva številne premazne in gradbene segmente. Širok spekter različnih izdelkov v različnih cenovnih in kakovostnih skupinah – od stenskih barv, fasadnih sistemov, antikorozijskih premazov, premazov za les in izdelkov za zaščito kovin do sistemov za označevanje cest in industrijskih talnih rešitev – je ena izmed glavnih konkurenčnih prednosti podjetja Helios.

Referenčni projekti:
Dvorana in Stadion Stožice
Vse zidne površine v dvorani ter v dostopnih hodnikih in avlah so zaščitene s Helios-ovim zidnim programom SPEKTRA. Ravno tako je bila je s Helios-ovimi premazi zaščitena jeklena strešna konstrukcija v dvorani ter na stadionu.

Olimpijski bob stadion Soči
S Helios-ovi premazi za les so zaščiteni leseni lepljeni nosilci v objektu.

Hotel Ambasador, Opatija
Kontaktna fasada je ob prenovi izdelana s Helios-ovim fasadnim sistemom.

Predstavitev novosti:
Pred kratkim je v skupini Helios izšel povsem nov katalog gradbenih materialov s sistemskimi rešitvami. Zasnovan je tako, da poleg izdelkov predstavi tudi celoten sistem uporabe zaščitnih in dekorativnih materialov. Katalog je razdeljen na devet različnih tematskih sklopov ( Notranji zidovi, Fasade, Hidroizolacije, Lepila, Talne površine, Zaščita kovin, Zaščita lesa, Sanacije ter Talne oznake). Helios želi z novim projektom nuditi podporo predvsem arhitektom ter izvajalcem večjih gradbenih projektov in tako utrditi svoj položaj med profesionalnimi uporabniki.

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Prednost novega gradbenega kataloga je v tem, da uporabnikom ponudi sistemsko rešitev in ne le posameznega izdelka. Poleg predstavitve izdelkov pa katalog vsebuje tudi tehnične informacije in reference, ki tako našim strankam nudijo dodano vrednost. Uporabniki bodo tako na enem mestu lahko našli sistemske rešitve in potrebne dodatne informacije za marsikateri projekt v gradbeništvu.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Katalog predstavlja sistemske rešitve za številne segmente v gradbeništvu in je arhitektom v pomoč v fazi načrtovanja in izvedbe projektov.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Arhitekti in gradbeniki so z veseljem sprejeli nov katalog. Večinoma vsi so bili presenečeni na širino in pestrostjo materialov ki jih ponuja Helios.

Kontakt:

HELIOS, Tovarna barv, lakov in umetnih smol Količevo, d.o.o.
Tel: 01 722 40 00
E-naslov: office@helios.si
www.helios-group.eu

Strokovnjak prisoten na sejmu:
Luka Kreitmayer
GSM: 041 559 388
E-mail: luka.kreitmayer@helios.si