Gospodarsko arhitekturni forum: Inovativna raba lesa v arhitekturi

9. oktober 2019, ob 14.30
Mesto oblikovanja Slovenije, Dunajska cesta 123, 1000 Ljubljana

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo in Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Zavodom Big, Društvom lesarjev Slovenije in drugimi partnerji vabita na Gospodarsko-arhitekturni forum na temo lesenih interierjev.

Uporaba lesa pri oblikovanju interierja spremlja človeka že od nekdaj. V zadnjem času, vzporedno z rastjo zavedanja o nujni skrbi za okolje, o trajnostnem razvoju, o uporabi obnovljivih virov energije in krožnem gospodarstvu, je les postal nujen in tudi izjemno priljubljen material. Izkazal se je za vsestransko uporabnega, tako z materialnega kot z nematerialnega vidika, saj omogoča številne inovativne rešitve in obenem vpliva na človekovo dobro počutje.

Ugledni tuji predavatelji bodo na predavanjih predstavili svoje izkušnje in projekte, ki jih odlikuje inovativna uporaba lesa v oblikovanju interierjev. Projekti odražajo skrb za okolje in pogled v prihodnost ter združujejo tradicionalna lokalna znanja s sodobnimi praksami.
Arhitekti bodo predstavili načine, kako uskladiti želje naročnika, zahteve okolja, zakonodajo, tehnološke omejitve in zamisli avtorjev ter jih združiti v prijetne, uporabne, ekonomične in estetsko dovršene prostore.

Kuratorka: Mateja Panter

Predavatelji:
Karolina Falladová,
ASGK DESIGN, Češka
Ferdinand Salzmann, ATELIER ST, Nemčija
Attila Béres, BÉRES ARCHITECTS, Madžarska
Alexandra Stingl-Enge, STINGL-ENGE ARCHITECTEN, Avstrija
Susanna Wagner, LICHBLAUWAGNER ARCHITEKTEN, Nemčija
Paolo Didonè, Devvy Comacchio, DIDONÈ COMACCHIO ARCHITECTS, Italija

Kuratorka: Mateja Panter

PROGRAM:
Predavanja:
14.00-14.30 Registracija udeležencev

14.30-14.35 Pozdravni nagovor 
14.35-16.30 Predavanja tujih arhitektov

Kontaktne mize
16.30-17.30 Individualni poslovni sestanki izbranih slovenskih lesarskih podjetij s tujimi arhitekti

KONTAKTNE MIZE NA GOSPODARSKO ARHITEKTURNEM FORUMU S TUJIMI ARHITEKTI
Kontaktne mize na Gospodarsko arhitekturnem forumu so organizirani individualni pogovori z gostujočimi arhitekti, avtorji arhitekturnih projektov, kjer igra les ključno vlogo. So priložnost za slovenska lesarska podjetja, ki svoj prodor na tuje trge vzpostavljajo s pomočjo arhitektov. Število udeležencev je omejeno. Dodatne informacije in prijava: Zmago Novak, gsm: 041 669119.

Gospodarsko arhitekturni forum je financiran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije – Direktorat za lesarstvo.

Predavatelji

9. OKTOBER
Mesto oblikovanja, Dunajska cesta 123, Ljubljana

BREZPLAČEN VSTOP, OBVEZNA PRIJAVA. 

[ezfc name=’Prijava-gaf-brezplacno1′ /]

S prijavo dovoljujem uporabo svojih osebnih podatkov v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in Politiko zasebnosti Zavoda Big.

Organizatorji

[lbg_logoshowcase settings_id=’33’]

V sodelovanju z

[lbg_logoshowcase settings_id=’45’]

Sponzorji

[lbg_logoshowcase settings_id=’44’]

Go to Top