ZASEDENO. Prjave niso več mogoče. Prijavite se lahko na Gospodarsko arhitekturni forum 03 tukaj

Kdaj: 29.9. 2016, ob 18.00
Kje: Mesto oblikovanja Slovenija, Dunajska cesta 123, Ljubljana

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – Direktorat za lesarstvo vabita v sodelovanju z Zavodom Big, Kreativnim centrom za les, Univerzo na Primorskem in Društvom inženirjev in tehnikov lesarstva Ljubljana na Gospodarsko arhitekturni forum 02  z izjemno zasedbo mednarodno uveljavljenih arhitektov.

GAF-je namenjen vzpostavljanju neposrednih stikov med slovenskimi lesarji in tujimi arhitekti ter informiranju javnosti o inovativni leseni arhitekturi.

PROGRAM
15.00-17.00: Gospodarsko arhitekturni forum – kontaktne mize (povabljena podjetja)
18.00-20.00: Gospodarsko arhitekturni forum – predavanja gostujočih arhitektov
20.00-20.15: Otvoritev razstave Leseni interierji
20.00-21.00: Kruh in vino in Off, Design center Slovenije

Kuratorka in moderatorka: Eva Prelovšek Niemela

Vstop na predavaja je brezplačen. Prosimo, da zaradi omejenega števila sedežev pohitite s prijavo spodaj.

KONTAKTNE MIZE NA GOSPODARSKO ARHITEKTURNEM FORUMU
Kontaktne mize na Gospodarsko arhitekturnem forumu so organizirani individualni pogovori z gostujočimi arhitekti, avtorji projektov lesenih interierjev. So enkratna priložnost za lesarska podjetja, ki svoj prodor na tuje trge vzpostavljajo s pomočjo arhitektov. Število udeležencev je omejeno na deset. Dodatne informacije in prijava: Zmago Novak, gsm: 041 669119.

KRUH IN VINO & OFF
Za prijetno vzdušje in druženje bosta tradicionalno poskrbela Kruh in vino, na Off-u Design centra Slovenije pa lahko sodelujete tudi vi, prijave tukaj.

Gospodarsko arhitekturni forum je financiran s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije – Direktorat za lesarstvo.

PREDSTAVITVE PREDAVATELJEV

studio-wok-foto-federico-villa

studio-wok-foto-federico-villa

STUDIO WOK, Italija
Studio Wok so leta 2009 v Milanu ustanovili Marcello Bondavalli, Nicola Brenna in Carlo Alberto Tagliabue. Vsi partnerji so vključeni v akademsko raziskovalno dejavnost na Politehniki v Milanu in predavajo ter vodijo arhitekturne delavnice na različnih italijanskih fakultetah. Prejeli so nagrado europan 11 in leta 2012 nagrado za mlade italijanske arhitekte na bienalu v Benetkah.

Na sliki: Baltipin flat
Foto: Federico Villa
www.studiowok.com

wagner_foto_niko_schmid-burgk

wagner-foto-jann-averwerser-pk-odessa

Fabian A. Wagner, BUERO WAGNER, Nemčija
Fabian A. Wagner je Buero Wagner ustanovil leta 2012 v Münchnu. Pred tem si je nabiral izkušnje v Rotterdamu in v Hongkongu. Za svoje delo je prejel številne odmevne nagrade: nominacijo Nemškega arhitekturnega muzeja za DAM Preis 2017, nagrado za mlade arhitekte BDA Architekturpreis Max40, nominacijo za German Design Award 2016, nagrado za leseno gradnjo Holzbaupreis Bayern 2014 in druge.

Foto portret: Niko Schmid-Burgk
Na sliki: Gamsei, foto: Jann Averwerser
www.buerowagner.eu

atelier-central

atelier-central-fg-sg-fernando-guerra-sergio-guerra

José Martinez Silva, Atelier Central Arquitectos, Portugalska
José Martinez Silva je direktor in ustanovitelj biroja Atelier Central Arquitectos. Biro je od leta 1989 uresničil številne projekte na Portugalskem in drugod po svetu. V njem je zaposlenih 12 arhitektov in oblikovalcev, ki poleg stavb in interierjev načrtujejo tudi celostne podobe blagovnih znamk. Od leta 1990 redno sodelujejo z največjimi avtomobilskimi znamkami pri oblikovanju njihovih predstavitev.

Na sliki: Dr.Derm Dermatology Clinic, foto: FG+SG; Fernando Guerra, Sergio Guerra
www.ateliercentral.pt

jvantspijker

jvantspijker_foto-rene-de-wit

Paul van den Bergh, Jvantspijker, Nizozemska
Paul van den Bergh je oblikovalec in arhitekt. V biroju Jvantspijker deluje že od vsega začetka, od leta 2012. Pri delu pogosto uporabljajo les, saj jim omogoča ustvarjanje topline znotraj urbanih prostorov. V sodelovanju z drugimi biroji so prejeli številne nagrade na natečajih in pridobili zanimive mednarodne projekte, denimo oblikovanje kampusa NHTV Breda ter urbanistično oblikovanje kampusa v Rigi v Latviji in soseske Vogabyggð v Reykjaviku na Islandiji.

Na sliki: Loft Office, foto: Rene de Wit
www.jvantspijker.com

studio-puisto

studio-puisto-foto_marc_goodwin

Sampsa Palva, Studio Puisto Architects, Finska
Sampsa Palva je oblikovalec in direktor mladega finskega biroja Studio Puisto Architects. Biro v svojem imenu nosi besedo park (Puisto), saj pri večini njihovih projektov najdemo domiselno oblikovane zelene javne površine. Morda je to tudi ključ do njihovega uspeha na arhitekturnih natečajih, saj se zdi, da v zadnjih dveh letih pobirajo nagrade kot za šalo.
Sampsa Palva prizna, da so lesene konstrukcije njegova strast. V prostem času se zato pogosto odpravi v svojo počitniško hišico, kjer z lastnimi rokami obdeluje les.

Na sliki: Dream hotel, foto: Marc Goodwin
http://studiopuisto.fi

alventosa-morell

alventosa-morell-_foto-adria-goula-photo

Marc Alventosa Zaidin, Alventosa Morell Arquitectes, Španija
Marc Alventosa Zaidin je soustanovitelj arhitekturnega biroja Alventosa Morell Arquitectes, ki se je v prvi vrsti specializiral za gradnjo energijsko učinkovitih objektov. Načrtujejo objekte, ki so za kar 70 % bolj energijsko učinkoviti, kot je to običajno, kar zmanjša stroške obratovanja in izboljša udobje. V veliki večini so njihovi objekti zgrajeni iz lesa. Njihove številne privlačno oblikovane hiše in interierji so v medijih obkrožili svet, prav tako smo njihova dela že v preteklosti predstavljali v reviji Hiše.

Na sliki: Gaggenau showroom, foto: Adria Goula
www.alventosamorell.com

portrait-jjh-ch-as__nb-low

h2o-architectes_cf035898photo-low

Jean-Jacques Hubert in Antoine Santiard, h2o architectes, Francija
H2o architectes je kreativni biro iz Pariza, ki ga vodijo Charlotte Hubert, Jean-Jacques Hubert in Antoine Santiard. Njihovo delo zaznamuje nekaj prodornih in inovativnih realizacij, ki so v medijih obkrožile svet. Leta 2014 so prejeli nagrado Europe 40 Under 40, leta 2008 francosko nagrado Najap, bili so v ožjem izboru za nagrado First Building Award 2012. Vsi tudi poučujejo na različnih fakultetah: Ecole d’architecture v Nancyju, ESAT (Ecole Supérieure des Arts et des Techniques) v Parizu ter na Univerzi Columbia v New Yorku.

Na sliki: Arsenal apartment, foto: S.Chalmeau
www.h2oarchitectes.com

joshua-florquin

joshua-florquin-foto-matteo-rossi

Joshua Florquin, Joshua Florquin Architects, Francija, Belgija
Arhitekturni biro Joshua Florquin Architects deluje med Parizom (Francija) in Gentom (Belgija). Po študiju arhitekture v Gentu, Bruslju in Rimu si je Joshua Florquin nekaj let nabiral izkušnje v različnih birojih v Parizu, kjer je nato leta 2014 ustanovil svoj biro. Zaradi ljubezni do rokodelstva, še posebej oblikovanja arhitekture v lesu, svoje projekte notranje opreme že od vsega začetka oblikuje iz lesa.

Na sliki: Medical Practice de Schuyter, foto: Matteo Rossi
http://joshuaflorquin.com

genbyg

genbyg-foto-christonnesen

Hans Keiding, Genbyg, Danska
Hans Keiding je oblikovalec v podjetju Genbyg, ki je največje specializirano podjetje za prodajo recikliranih gradbenih materialov na Danskem. Rabljena vrata, okna in drugi materiali lahko zaživijo v novih stavbah, če jih previdno odstranijo, pretovorijo in uskladiščijo ter včasih tudi preoblikujejo. V zadnjem času so opazili večje zanimanje za celostno oblikovanje prostorov iz recikliranih elementov, zato so odprli oblikovalski biro Genbyg Design. Letos bodo odprli tudi svoj obrat za razrez lesa. Pohištveno industrijo želijo popeljati v novo dobo, ki bo temeljila na trajnostnih načelih recikliranja.

Na sliki:  Vakst restaurant, foto: Chris Tonnesen
www.genbygdesign.dk

Organizator Gospodarsko arhitekturnega foruma:


V sodelovanju z:


Sponzorji prireditve: