GNEZDO

Ukvarjamo se s sonaravno gradnjo, prodajo in proizvodnjo naravnih gradbenih materialov. Imamo lastno izvajalsko ekipo za izvedbo ilovnatih ometov in zaključnih del pri gradnji objektov z naravnimi materiali. V našem Centru sonaravne gradnje dobite na enem mestu vse naravne materiale za gradnjo in obnovo. Posebno pozornost namenjamo izobraževanju kupcev ter razvoju lastnih naravnih materialov v novi liniji NATIVA.

Referenčni projekti:
ZRC SAZU – fasadna dekorativna stena iz zbite zemlje z vgrajenimi gnezdilnicami, 2017
Apartmaji Ortenia – ilovnati ometi in ilovnata barva v šestih studio apartmajih in skupnih prostorih, 2013
Ekološko turistično posestvo Trnulja – vodenje projekta, iIlovnati in apneni ometi v vseh objektih na posestvu, vodoodbojni dekorativni omet stucco v kopalnicah in toaletah, talne obloge Bolefloor in zaščitni premazi za les.

Predstavitev novosti:
Nova linija naravnih slikopleskarskih materialov in olj NATIVA, proizvedenih v Sloveniji z domačim znanjem in lokalnimi surovinami, ki je plod sodelovanja s podjetjem JUB.
Izdelki blagovne znamke Nativa vsebujejo najboljše iz narave, so prijazni do okolja in zagotavljajo zdravju prijazen življenjski prostor. V izdelkih uporabljamo izključno naravna polnila in veziva. Izdelki ne vsebujejo biocidov, fosfatov, sintetičnih topil (in drugih zdravju škodljivih aditivov). Pri vpogledu v sestavo zagovarjamo popolno transparenstnost, saj se le tako potrošnik lahko odloča med različnimi izdelki.

Katere probleme nagovarja/rešuje?
V zaprtih bivalnih prostorih preživimo veliko časa, zato je pomembna sestava vgrajenih materialov. Če so sestavine vzete iz narave in uporabljene brez škodljivih dodatkov, imajo ugoden vpliv na naše zdravje in počutje. Imajo neverjetne lastnosti regulacije vlage in akumulacije toplote. So biorazgradljivi. Dajejo občutek globine in povezanosti z materijo. Namenska uporaba izdelkov iz naravnih materialov nas vpeljuje v svet, ko se zavemo pomena življenja kot vrednote.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
»Naravna gradnja je način razumevanja samega sebe in naše vloge v svetu, ki ni več le borba, ki ni nenehno prilaščanje iz izkoriščanje, ampak je dajanje in sodelovanje.«, arhitekt Ira Zorko.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Končni kupci naših izdelkov so ekološko osveščeni investitorji in obrtniki, ki zavestno kupujejo izdelke iz naravnih sestavin. Zgodi se trajna povezanost saj se prednosti kmalu prepoznavne na zdravju in počutju. Problem sintetičnih materialov je v moderni zrakotesni gradnji velik, zato so naravni materiali prava rešitev.

Kontakt:

Gnezdo d.o.o., član skupine JUB
Štula 10, 1210 Ljubljana
Tel.: +386 1 23 50 181
info@gnezdo.si
www.gnezdo.si

Strokovnjak prisoten na sejmu:
Anton Pugelj, direktor
GSM: 031 379 249
E-mail: tone@gnezdo.si