Jure Dolenc, se je po študiju na Fakulteti za Gradbeništvo in Geodezijo v Ljubljani kot prometni planer zaposlil v podjetju City Studio. Leta 2012 je prevzel vodenje podjetja s 30 letno tradicijo na področju prometnega, prostorskega in urbanističnega načrtovanja.
Ob projektiranju prometnih ureditev, se je srečal tudi s t.i. glampingom in je kot vodja projekta sodeloval tudi pri nastajanju idej, načrtovanju in izgradnji “glamping resortov” v Sloveniji in tujini.

Leta 2017 je skupaj z Borutom Kokljem ustanovil podjetje Glampro, ki ga od taktat tudi vodi.
Pod blagovno zmako Glampro so združeni strokovnjaki s področja kreativnega oblikovanja, arhitekture, krajinske arhitekture, marketinga in vodenja resortov. Podjetje lahko strankam ponudi celotno uslugo od prve ideje, do načrtovanja, izgradnje, trženja in upravljanja resorta.
Nekateri najbolj znani in uspešni Glamping resorti kot so Garden village Bled, Herbal glamping Ljubno, Adria Olimia village, Chateau Ramšak Maribor in Obonjan Island so bili v podjetju razviti v preteklih letih. Trenutno podjetje načrtuje turistične produkte na različnih koncih sveta, in sodeluje v gradnji dveh resortov, ki sta plod dela v zadnjih letih. Resort “T-nest”, kot prvi razpršeni hotel s kombinacijo luksuznih hišk in šotorov na Hrvaškem ter “Starville” resort za ljubitelje opazovanja zvezd na otoku Jeju v Južni Koreji.

Glampro je tudi ekskluzivni partner podjetja Adriadom pri razvoju glamping produktov (luksuzni šotori) in načrtovanju resortov za njihove stranke.

Vodilo podjetja pri načrtovanju je, da mora turistični produkt gostu nuditi edinstveno izkušnjo, ki jo v klasičnem hotelu ne more doživeti. Omogočiti mu mora stik z naravo in lokalno skupnostjo ter mu nuditi gostoljubje na najvišjem možnem nivoju. Pri načrtovanju je potrebno še posebno skrb posvetiti umeščanju v prostor, minimalnemu posegu v naravno okolje, trajnostnemu načrtovanju in vključevanju lokalne skupnosti.