Florian Seidl je kreativni oblikovalec doma iz Avstrije, ki trenutno dela kot oblikovalec pri podjetju Lavazza, kjer je ustanovil majhno, a zelo nadarjeno skupino oblikovalcev in kjer je tudi odgovoren za korporativno oblikovanje. Le-to vključuje kavne avtomate za domačo uporabo kot tudi profesionalne kavne aparate, prodajne samopostrežne avtomate, namizni pribor, različne pripomočke in njihovo embalažo. Skupina Lavazzinih oblikovalcev je zadolžena za večino oblikovalskih nalog v sami hiši, sodelujejo pa tudi z zunanjimi oblikovalci in oblikovalskimi agencijami. Za svoje delo so prejeli že kar lepo število pomembnih oblikovalskih nagrad. Florian Seidl je v zadnjih letih veliko prispeval k temu, da se je podjetje Lavazza trdno zasidralo na zemljevidu sodobnega italijanskega oblikovanja, tako na nacionalnem kot tudi na mednarodnem nivoju.

Preden se je pridružil podjetju Lavazza, je bil gospod Seidl vodilni član skupine oblikovalcev, ki je uspešno razvila blagovno znamko Fiat 500, sodeloval pa je tudi v številnih drugih projektih podjetja Fiat. Pri oblikovalskem podjetju Kiska je delal za avstrijskega proizvajalca motornih koles KTM. Ustvarjal je tudi kot samostojni oblikovalec za nekatere druge ne-avtomobilske blagovne znamke. Odlikujeta ga močan občutek za identiteto blagovnih znamk in vedno je sposoben videti večjo sliko, ki presega projekt na nivoju samega proizvoda.

Florian Seidl je zaključil dva podiplomska študija, in sicer študij oblikovanja vozil na Royal College of Art v Londonu ter podiplomski študij industrijskega oblikovanja na Fakulteti za umetnost in industrijsko oblikovanje v Linzu. Delal je tudi kot asistent-raziskovalec na Polytechnic University School of Design v Hong-Kongu. V prostem času trenutno poučuje kot predavatelj na podiplomskem študiju na Scuola Politecnica di Design v Milanu.