FIBRAN NORD

 

Razvoj naprednih rešitev za trajen in energijsko učinkovit toplotni ovoj stavb je Fibranova stalnica. Investitorjem, projektantom in izvajalcem pomaga do uresničitve najoptimalnejših rešitev. Sicer je Skupina Fibran eden večjih proizvajacev toplotnih izolacij v Evropi. Stalna kvaliteta proizvodov ter inovativne rešitve dvigujejo prepoznavnost mladega podjetja že na 40 trgih v Evropi in izven njenih meja.

Referenčni projekti:
Večina novih nizko energijskih hiš po letu 2012 je temeljena na Seismic temeljni plošči. Večina ravnih streh reprezentativnih objektov je narejeno s FIBRAN xps izolacijo. Najbolj znani objekti: Športni kompleks Stožice, Rotonda, Bavarski dvor v Ljubljani, Medicinska fakulteta v Mariboru, celoten kompleks novih stavb živalskega vrta v Zagrebu., Hotel Bellvue na Lošinju…

Predstavitev novosti:
Inovacija Seismic temeljne blazine omogoča varno gradnjo nižjih objektov, grajenih v pasivnem standardu. Onemogoča zdrse slojev pri potresih in je varna za inštalacije. Ob doslednem upoštevanju navodil dobimo optimalen toplotno- hidroizolacijsko temeljni konstrukcijski sklop.

Zagotovljeno trajna ravna streha je obrnjena streha. Večstopenjske izboljšave do OPTIMO SKIN-SEAL strehe pripeljejo do lažje in energijsko izjemno učinkovite strehe s koristno površino, ki je lahko pohodna, povozna, ozelenjena. Do sedaj nepohodna prodnata streha je postala pohodna oz povozna.

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Skoraj nič energijska gradnja je pred vrati. Seismic temeljna blazina omogoča gradnjo SNES stavb brez toplotnih mostov tudi na potresnem področju Slovenije.
Optimizacija ravne strehe zagotavlja trajnost, energijsko učinkovitost, enostavnost novogradnje ali sanacije ravne strehe in omogoča domala vse vrste zaključnih površin.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Vsestransko domišljene in preverjene rešitve, ki ustrezajo novodobni gradnji, so izdelane v detajle, torej osnov ni potrebno izumljati na novo. Vse rešitve pa se lahko dogradijo s specifičnimi zahtevami posameznega projekta.

Kakšni so dosedanji odzivi pri strankah?
Odzivi so izredno pozitivni. Ko stranke spoznajo vse prednosti in enostavnost podanih rešitev, jih sprejmejo z veseljem in zaupanjem. Posamezniki so do novih rešitev skeptični dokler sestava in delovanje ni ustrezno pojasnjeno. Pomoč je vedno pri roki: “Pridemo tudi na dom”.

Kontakt:

Fibran Nord, d.o.o.
Tel.: 07 39 39 510
E-naslov: fibran@fibran.si
www.fibran.si

Strokovnjakinja prisotna na sejmu:
Marjeta Vide Lutman
Telefon/GSM: 041 643 412
E-mail: marjeta.lutman@fibran.si