BIG SEE REGIJA

Kadar menedžerski guruji navdušeno govorijo o motnjah (ang. “disruption”), imajo v mislih motenje poslovanja drugih. Kadar govorijo o ustvarjalnosti, gre za še eno orodje za povečevanje dobičkov. In kadar govorijo o domorodcih (ang. “natives”), govorijo o generacijah, ki več ne razlikujejo realnega od virtualnega in ki ne vedo, da je “digit” nekoč pomenilo “prst”.
V jugovzhodni Evropi je življenje lepo. Včasih je tudi zelo težko. V teh krajih je več držav in jezikov in religij kot v katerikoli podobno veliki regiji. Ljudje tukaj nimajo dosti skupnega. Vse se od nekdaj dogaja prehitro.
Vse te raznolikosti so danes prav tako frustrirajoče, kot so bile nekoč življenjsko nevarne. V tej regiji, kjer so se rodili številni vladarji, umetniki in modreci, je bila ustvarjalnost pogosto predvsem način preživetja.
Kadar torej ljudje iz teh krajev govorijo o motnjah, govorijo o nečem, kar se jim dogaja vsak dan. Izstopajoča ustvarjalnost je tukaj tako običajna kot zrak, ki ga dihamo, biti domorodec pa pomeni, da se dejansko zavemo, od kod prihajamo: iz tisočletij civilizacijskih mejnikov.

[mapplic id=”25107″]