Big arhitektura je vodilni poslovno izobraževalni dogodek za napredno arhitekturo in profesionalno gradbeništvo. Z raziskovanjem, vrednotenjem in promocijo arhitekturne odličnosti gradi poslovno uspešnost in privlačnost jugovzhodne Evrope.

Je katalizator razmislekov o ključnem pomenu arhitekture, raziskuje nove koncepte bivanja in odgovarja na sodobne družbene izzive pomembne za naš obstoj, gospodarstvo in prihodnost.

PROGRAM

Shrani v svoj koledar Google | Outlook, iCAL

20. maj

10.00–19.00

INTERIER 180˚

Predstavitev nagrajenih projektov in podelitev BigSEE nagrad

13.30–17.30

KONFERENCA BIG ARHITEKTURA 1. DAN
Svetloba v arhitekturi

10.00–22.00

SEJEM BIG ARHITEKTURA

10.00–19.00

ARCHITECT MATCH – Poslovno mreženje

18.00–22.00

PODELITEV BIG SEE NAGRAD ZA INTERIER – GRAND PRIX
PODELITEV SLOVENSKIH NAGRAD ZA OBLIKOVANJE
MREŽENJE: BIG SEE POGOSTITEV & GLASBA

21. maj

10.00–17.30

KONFERENCA BIG ARHITEKTURA 2. DAN
Poznati se / Znati / Spoznati se

– 10.00-12.00 Inteligentne fasade
– 13.30-17.30 Vpogled v mesto z mesta: Kriza globalizacije in kritični regionalizem

10.00–19.00

ARHITEKTURA 180˚

Predstavitve nagrajenih projektov in podelitev BigSEE nagrad

10.00–22.00

SEJEM BIG ARHITEKTURA

10.00–19.00

ARCHITECT MATCH – Poslovno mreženje

18.00–22.00

PODELITEV NAGRAD BIG SEE ZA ARHITEKTURO – GRAND PRIX
PODELITEV NAGRAD BIG SEE ZA VISIONARJE
MREŽENJE: BIG SEE POGOSTITEV & GLASBA

VSEBINA

Konferenca Big arhitektura: Poznati Se / Znati / Spoznati Se

človeško / tehnično / osebno

Vpogled v mesto z mesta; Kriza globalizacije in kritični regionalizem

Na konferenci bomo pregledali, kako lahko v tretjem tisočletju koncept kritičnega regionalizma (Kenneth Frampton), ki ni samo arhitekturna teorija, temveč prostorska praksa, pripomore pri reševanju kriz, ki vsaj prostorsko postajajo vedno bolj globalne, najsi bodo urbane, ekološke, finančne ali zdravstvene. S pomočjo fenomenologije čutov (Juhani Pallasmaa) ter razbiranja in uporabljanja prostorskih principov lahko arhitekturni in urbanistični razvoj usmerimo tako, da poveže moderno in tradicionalno, znanstveno in umetniško, tehnološko in naravno. Tak urbani razvoj naj ne bi bil več samo trajnosten, temveč zares trajen.

V svetu, v katerem se zdi, da tehnologija predstavlja najpomembnejši element našega vsakdanjega življenja in dela, sta vzdrževanje medosebnih stikov in ohranjanje občutka pripadnosti pomembnejša kot kadarkoli doslej. Skupno delo in ustvarjanje ne pripomoreta zgolj k boljšemu oblikovalskemu procesu in uspešnejšemu delu v studiu, pač pa lahko prispevata tudi k naši osebni rasti.

Namesto različnih postmodernih „navideznih resničnosti“ (virtual reality) in celo „resničnostnih šovov“(reality show), v katerih se ljudje izgubljajo kot v starodavnih labirintih, moramo in moremo preprosto odkriti resničnost. Kar potrebujemo ni samo pregled med objektivnim in subjektivnim, tehnološkim in človeškim, zunanjostjo in notranjostjo, temveč “Vpogled v mesto z mesta“, tu in zdaj!

Kuratorji: Janko Rožič (Odprti krog) & Erik Jurišević, Mirjana Lozanovska, Silvija Shaleva (KONNTRA)

More →

Luč je veliko več kot samo luč

In the area of interior design, the role of light goes beyond its functional duty, i.e. to make it possible for us to see something. Light transcends its rational frames and moves into the zone of irrational, even spiritual. This is particularly the case with natural light which, unlike artificial light, is much more complex in its appearance and besides, it is also hard to tame.
More →

Inteligentne fasade; Preplet dejavnikov z osrediščenjem na uporabnika

Inteligentna fasada ne predstavlja več zgolj dodane vrednosti, pač pa nujo, brez katere zgradba ne more pravilno delovati. Razvoj gradbene tehnologije, ostrejše zahteve zakonodajnih teles, ki jih narekuje okoljevarstvena politika, ter višja pričakovanja uporabnikov prispevajo k nadaljnjemu razvoju stavbnega ovoja. Da bi lahko ustregli tem zahtevam in pričakovanjem, fasade postajajo prilagodljive, interaktivne in inteligentne. Ustrezna zasnova fasadne opne ima lahko številne pozitivne vplive na uporabnike stavbe in na njeno okolico, obenem pa ključno prispeva k učinkoviti rabi energije v stavbi. Inteligentna fasada tako izboljšuje pogoje naravne osvetlitve v notranjih prostorih, omogoča nemotene poglede navzven, vzpostavlja pretok svežega zraka ter, med drugim, zbira in izkorišča sončno energijo ali vodo. Navkljub vsemu pa fasada še vedno predstavlja tudi obraz stavbe v javnem prostoru. Z razvojem tehnologije fasadnega ovoja, si lahko stavbe danes nadenejo svobodnejši izraz ter vzpostavijo bolj odprto komunikacijo z zunanjim prostorom.

Kurator: dr. Jernej Markelj

More →

BigSEE nagrade

V sklopu festivala bodo podeljene nagrade BigSEE Awards za arhitekturo, interier in nagrade BigSEE vizionarji.

Podelitev nagrad

Nagrade se bodo podeljevale na dva načina: za nagrajence na odru 180˚ tekom celega dneva ter za Grand Prix nagrajence, Visionarje in Slovenske nagrade za oblikovanje na večerni gala prireditvi.

BigSEE Razstava

Razstava BigSEE v nacionalnih paviljonih predstavlja nagrajene arhitekturne projekte iz jugovzhodne Evrope. Namenjena je promociji poslovne in kreativne odličnosti jugovzhodneEvrope in kot taka ponuja poglobljen vpogled v trenutno stanje na področju ustvarjalnosti v regiji.

Arhitektura 180˚

Oder strokovnjakov: Gradbeni strokovnjaki in arhitekti o novih materialih in tehničnih rešitvah skozi primere napredne arhitekture.
Oder nagrajencev: Serija kratkih predstavitev nagrajenih projektov BigSEE.

BigSEE Talks

Oglejte si in poslušajte intervjuje z nagrajenimi arhitekti Big SEE o njihovi gonilni sili in vizijah. Talks →

Architect Match

Arhitekturne mize so individualni poslovni pogovori za mreženje strokovnjakov v arhitekturi in gradbeništvu.
Vsebinsko in organizacijsko so prilagojene učinkoviti izmenjavi strokovnih mnenj in informacij, enkratna priložnost za seznanitev arhitektov z novostmi, ter za vzpostavljanje kontaktov med dobavitelji, arhitekti in investitorji.

Sejem Big arhitektura

Sejem Big arhitektura je vodilni sejem za napredno arhitekturo in profesionalno gradbeništvo v regiji. Namenjen je seznanjanju arhitektov in strokovnih odločevalcev z novimi materiali, inovativnimi tehnologijami in naprednimi rešitvami pri snovanju in izvedbi kakovostnega arhitekturnega ovoja in interierja ter predstavitvam arhitektov, projektantov, stanovskih organizacij in izobraževalnih institucij.

BIG ARHITEKTURA V ŠTEVILKAH

0
Organised since
0
Atendees
0+
Lectures
0+
Winning projects
0+
Exhibitors
0+
B2B meetings

VSTOPNICE

[ezfc id=’142′ /]

S prijavo dovoljujem uporabo svojih osebnih podatkov v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in Politiko zasebnosti Zavoda Big.