Janez Jager je partner v podjetju Best Hospitality Solutions, kjer je odgovoren za razvoj izdelkov in oglaševanje ter raziskave in digitalno distribucijo.

Njegovo raziskovano delo se v zadnjih letih osredotoča predvsem na nevroznanost, in sicer je aktiven na področjih nevro-trženja, nevro-oglaševanja, nevro-komunikacije ter načrtovanja prostora v povezavi z konverzijami preko prodajnih lijakov ter upravljanja dohodkov. Te teme so pomembno prispevale k razvoju njegovega strokovnega znanja na področju oglaševanja in prodaje. Na teh osnovah so razvili tudi produkt za optimizacijo digitalne distribucije in upravljanje prihodkov v hotelski dejavnosti.

V preteklosti je bil direktor trženja in prodaje v hotelih Life Class, ki so eni izmed najbolj prestižnih zdraviliško-turističnih hotelov v Evropi. Delal je tudi kot direktor digitalnega marketinga ter informacijsko-komunikacijske tehnologije pri Slovenski turistični organizaciji, pred tem pa je bil direktor marketinga in prodaje v podjetju Kompas, največji potovalni agenciji v regiji.