ACIMALL
XYLEXPO

Acimall
Acimall je italijansko združenje proizvajalcev strojev in orodij za obdelavo lesa, ki je bilo ustanovljeno leta 1966 v Milanu. Predstavlja 174 podjetij, ki skupno zaposlujejo približno 9 tisoč ljudi in ustvarijo 1,8 milijarde EUR prihodkov, pri čemer je delež izvoza višji od 70 odstotkov. Acimall je kvalificirana referenca za vse italijanske in mednarodne institucije, ki so povezane z lesnoobdelovalno strojno industrijo. Je aktivno vključen v Federmacchine, pod čigar okriljem je 13 italijanskih združenj in prav toliko vej industrije strojev, ter v evropsko organizacijo Eumabois, v katero so včlanjena združenja 14-ih držav in kjer Acimall opravlja funkcijo sekretariata.
Acimall razvija promocijske pobude na svetovni ravni v sodelovanju z italijansko agencijo ITA – Italian Trade Agency in italijanskim Ministrstvom za gospodarski razvoj (MISE). Kot italijansko sektorsko združenje je Acimall član CFI (italijanski industrijski sejemski odbor), Confindustrie (združenje italijanske industrije) in UNI (italijanski inštitut za standardizacijo).
http://www.acimall.com/en/

Xylexpo
Xylexpo je vedno pomemben trenutek za vse deležnike lesnega sektorja. Le-ti se lahko v 5-ih dneh seznanijo s tehnologijami, vključenimi v proizvodne procese obdelave lesa. Neposredni razstavljalci na Xylexpu so najvidnejša podjetja iz vseh držav, vodilni proizvajalci lesnoobdelovalnih tehnologij. Xylexpo beleži visoko mednarodno udeležbo: na zadnjem bienalu je bila skoraj polovica obiskovalcev tujcev, ki so znova potrdili centralnost in privlačnost Milanskega dogodka. Xylexpo ponuja popolen in izčrpen pregled predlogov za posamezne faze obdelave lesa in njegovih derivatov. Izjemno inovativna postavitev, ki skladno z vrsto obdelave omogoča integracijo tehnologije in izdelka, ustreza tako potrebam razstavljavcev kot obiskovalcev. Razstavni center, ki se nahaja v kraju Rho, omogoča Xylexpu, da ponudi funkcionalno razstavno mrežo, razdeljeno po sektorjih, katere zasnova ustvarja prave “tematske poti”.
http://www.xylexpo.com/index.php/en/

Kontakt:

ACIMALL
Centro Direzionale Milanofiori
1a Strada – Palazzo F3
20090 Assago (MI) – Italy

Tel: +39 02-89210200
Fax: +39 02-8259009
E-mail: info@acimall.com
http://www.acimall.com/

XYLEXPO
http://www.xylexpo.com/

Strokovnjak prisoten na sejmu:
Carlo Alberto Strada