15. JANUAR / TEHNIKA

LESENA HIŠA-IKONA: ALI BO SLOVENIJA DOBILA NOVO IKONO?

V razpravi se bomo vprašali, kako daleč je še do trenutka, ko bo lesena hiša v Sloveniji postala gradbena ikona. Pogledali bomo na lokalni nivo in osvetlili nekatere uspešne projekte, ki so ustvarili veliko promocije za leseno gradnjo. Kdo so investitorji takšnih projektov in kako so pridobili za to potrebno finančno podporo?
Več…

12. MAREC / IGRA, ŠPORT IN UČENJE

SVETOVNI TREND SOUSTVARJANJA: SLOVENIJA KOT VELIK GOSPODARSKO – UNIVERZITETNI KAMPUS?

V razpravi bomo orisali možnosti za izobrazbo in interdisciplinarno povezovanje slovenskih fakultet. Slovenija bi lahko zaradi geografskih danosti in kratkih razdalj delovala kot en velik univerzitetni kampus, ki bi omogočal tehnološki razvoj in napredek znanosti. Kako daleč smo od takšne ideje in kako bi jo lahko uresničili?
Več…

19. MAREC / DOM

HIŠE 87 – AVTORJI O PROJEKTIH

Na dogodku bodo avtorji sodobnih slovenskih družinskih hiš in stanovanj predstavili projekte objavljene v aktualni številki revije Hiše. Izpostavili bomo projekte, ki s svojo odličnostjo pomembno prispevajo h kakovosti grajenega okolja. Dogodek je priložnost za vzpostavljanje neposredne komunikacije med arhitekti, dobavitelji in investitorji.
Več…

2. APRIL / TEHNIKA

KAJ PREPRIČA? INTELIGENTNA DIGITALNA UPORABNIŠKA IZKUŠNJA

Pametne elektronske naprave povezane s spletom postajajo čedalje bolj vpete v naše vsakdanje življenje. Ob tem postaja za uporabnika ključna uporabniška izkušnja podprta s prijaznim uporabniškim vmesnikom.
V poplavi elektronskih naprav postaja polje razlikovanja med izdelki prijazen, razumljiv in enostaven uporabniški vmesnik z edinstvenim doživetjem, ki ga bo ob pametni napravi izkusil uporabnik.
Več

23. APRIL / DOM, TELO

BIG ARHITEKTURA 15: ARHITEKTURA, KI PRODAJA – DOŽIVETJA V TURIZMU

Na konferenci se bodo predstavili s svojimi deli tuji arhitekti, ki so ustvarili inovativno in uspešno zgodbo turističnih objektov. Poudarek bo na arhitekturi vinskih in kulinaričnih doživetij. Kako se njihova arhitektura povezuje z lokalnim prostorom, kako povzema obstoječe zgodbe in kako ustvarja nove.

21. MAJ / DOM

VARČEVANJE Z ENERGIJO – KAKŠEN JE ENERGIJSKO NAJBOLJ UČINKOVIT SISTEM DRUŽBE?

Ker so stavbe velik potrošnik energije za ogrevanje (v Sloveniji  porabijo skoraj tretjino vse energije) bomo v razpravi skušali prikazati koncepte za energijsko varčnost stavb, ki so pomembni za prihodnost naše energijsko učinkovite družbe.  Dotaknili se bomo tudi drugih energijskih potrošnikov in pokazali pot, ki bi ji globalni in lokalni razvoj moral slediti v prihodnosti.

21. MAJ / DOM

MEDNARODNA KONFERENCA ZNAMČENJE V POHIŠTVENI INDUSTRIJI

Pomen blagovnih znamk v lesarstvu je danes zaradi zasičenosti trgov vse večji. Znamke ustvarjajo diferenciacijo, višajo dodano vrednost, večajo prepoznavnost in gradijo zaupanje kupcev.
Na konferenci bodo brand strokovnjaki iz tujine predstavili inovativne pristope pri znamčenju na področju lesarstva, raziskali bomo, kako posebnosti lokalne identitete izkoristiti kot konkurenčno prednost na globalnih trgih, ter kako razvoj blagovnih znamk podpreti z dobrim oblikovanjem.

11. JUNIJ / TRANSPORT

ZELENI TRANSPORT

Čeprav na biciklih ni kaj dosti futurističnega, ga resni napovedovalci trendov postavljajo v ospredje transportnih sredstev v mestih prihodnosti.
Ker bo prihodnost še bolj zaznamovana z individualizmom, tudi javni prevoz, kjer se posameznik mora prilagajati voznim redom, ni najboljša rešitev. Bicikel se izkaže kot bolj fleksibilna oblika prevoza. Bicikel omogoča individualizacijo, postaja statusni simbol.

2. JULIJ / TELO

AKTIVNO BIVANJE – ZDRAVJE V SONARAVNI ARHITEKTURI

Kaj je zdravo bivanje? Kako lahko na zdravje vpliva arhitektura in koliko lahko za to naredimo sami s pomočjo aktivnega bivanja? Kaj je sonaravno bivanje in kako ga zasnovati?

7. JULIJ / DOM

HIŠE 90 – AVTORJI O PROJEKTIH

Na dogodku bodo avtorji sodobnih slovenskih družinskih hiš in stanovanj predstavili projekte objavljene v aktualni številki revije Hiše. Izpostavili bomo projekte, ki s svojo odličnostjo pomembno prispevajo h kakovosti grajenega okolja. Dogodek je priložnost za vzpostavljanje neposredne komunikacije med arhitekti, dobavitelji in investitorji.

15. SEPTEMBER / TEHNIKA

PRIHODNOST KOMUNIKACIJ – KAKO SE SPREMINJA ŽIVLJENJE? in HIŠE 91 – AVTORJI O PROJEKTIH

Komunikacijske naprave nam spreminjajo življenje. Že dolgo telefoni niso le namenjeni pogovorom, temveč lahko upravljajo celo vrsto funkcij v našem domu, prav tako pa v zadnjem času vedno bolj posegajo v mestno komunikacijo in vplivajo na pametno delovanje mest in družbe. Kako nam naprave spreminjajo življenje in kje bi morali postaviti meje za ohranjanje zasebnosti?

[contact-form-7 id=”5548″ title=”Prijava na izzive”]