Project Description

Jakob Odgaard
Bang & Olufsen, Danska

Jakob Odgaard je generalni direktor za nove trge pri podjetju Bang & Olufsen. Odgaard s svojim timom s sedeža podjetja v danskem mestecu Struer zagotavlja podporo obsežni mreži trgovcev v približno 40 državah, med drugim v Rusiji, na Bližnjem vzhodu, v Latinski Ameriki in Indiji. Že 13 let dela za Bang & Olufsen in je strokovnjak za rastoče trge. Svojo poklicno pot je začel kot svetovalec pri Carl Bro Group, eni od vodilnih evropskih skupin za svetovanje podjetjem na področju menedžmenta in strateškega načrtovanja.

Danes je Odgaard tudi direktor podjetja Bang & Olufsen Enterprise, ki je vodilni ponudnik standardnih AV-inštalacij za luksuzne hotele in stanovanja, nedavno pa je prevzel tudi vlogo trženjskega direktorja ter začrtal globalno strateško usmeritev blagovne znamke.

Oblikovanje kot srčika podjetja

Podjetje Bang & Olufsen je bilo ustanovljeno leta 1925 v Struerju na Danskem. Vsi ga poznamo po kakovostni elektroniki za široko uporabo – televizorjih, glasbenih sistemih, zvočnikih, telefonih in multimediji – ki je naprodaj v 60 državah po vsem svetu.

Bang & Olufsen je edinstvena blagovna znamka, ki pojem domače elektronike povezuje z razkošnim življenjskim slogom. Podjetje je ponosno na idejno zasnovo svojih izdelkov, ki združujejo tehnološko odličnost in čustveno privlačnost. Številni njihovi izdelki imajo častno mesto v stalnih zbirkah nekaterih najpomembnejših muzejev umetnosti na svetu, med drugim tudi v newyorškem Muzeju sodobne umetnosti.

Da bi lahko ustvarjali očesu prijetne in uporabne izdelke, je podjetje zasnovalo edinstvene postopke oblikovanja in razvoja, ki oblikovalcem puščajo proste roke pri ustvarjanju novih izdelkov, kar je hkrati izziv za inženirje, ki morajo ugotoviti, kako te izdelke proizvajati.

Vse skupaj se je začelo z vizijo dveh podjetnih fantov in njuno prvo stvaritvijo, ki sta jo poimenovala Eliminator. Zaradi svojevrstnih oblikovalskih postopkov in prepoznavnega asortimenta izdelkov danes govorimo o podjetju brez primere, ki se ponaša z edinstvenim oblikovanjem in bogatimi izkušnjami.