Project Description

Frederik Andersen
Story Worldwide, Velika Britanija

Frederik Andersen se je nedavno preselil v London, kjer zdaj za nekatera izmed najzanimivejših evropskih podjetij in blagovnih znamk uresničuje postoglaševalsko mantro Story Worldwide. K podjetju Story Worldwide je prišel iz köbenhavnske kreativne agencije Goodmorning Technology, specializirane za programe identitete, oblikovanje izdelkov, oblikovanje embalaže in digitalno interakcijo ter pomoč podjetjem pri zagotavljanju uspeha s pomočjo oblikovanja.

Ko se ni posvečal svojemu raznovrstnemu in resnično obsežnemu seznamu naročnikov, med katerimi najdemo podjetja, kot so Bang & Olufsen, Aztra Zeneca, Fritz Hansen, Widex in Louis Poulsen, se je rad loteval reševanja strateških oblikovalskih izzivov.
Za programsko opremo, s katero digitaliziramo arhitekturni postopek, je prejel nagrado Danish Design Prize v kategoriji izdelkov prihodnosti. Najdemo ga med pionirji storitev na področju digitalne fotografije in spletne zabave, kjer je delal v vlogi oblikovalca in informacijskega arhitekta.

Hitrost inovacij: Kako vplivati na procese ustvarjanja

Andersen se pri reševanju vprašanj strateškega oblikovanja sprašuje, zakaj podjetja v inovacijah in hitrosti pogosto vidijo ovire namesto priložnosti za ustvarjanje nove dodane vrednosti. Preučuje, kako lahko inovacije in hitrost najbolje izkoristimo in kako lahko pravočasno strateško oblikovanje pomaga pri razkrivanju identitete podjetja.

»Povsod okoli nas so vrhunski izdelki, ki že sami po sebi spreminjajo naš način mišljenja,« pravi 34-letni danski oblikovalec, ki danes dela kot kreativni direktor v Londonu. »Zdi se, da ti izdelki ne prihajajo od nikoder, da so se kar čez noč pojavili in preplavili trg. V resnici pa so ti izdelki potrebovali tudi 10 ali 15 let, da so se od iznajdbe izoblikovali v končni izdelek. Če vam uspe ta dokaj počasni proces strniti, lahko ustvarite nekaj izredno dragocenega.«
Andersen je s svojim delom pri oblikovalskem podjetju Goodmorning Technology v praksi dokazoval svoja prepričanja in eni od strank prihranil osemmestni znesek, potem ko ji je preoblikoval embalažo, pri drugi stranki pa je prodaja poskočila za kar 30 odstotkov, ko je poživil obliko njihovih izdelkov.