O DIZAJNU V MESTU

Mesec oblikovanja je vsakoletni izziv in priložnost za ves poslovno ustvarjalni svet, da preizkusi svoje vizije, dosežke in profesionalno prakso, nagovori mnenjske voditelje in oblikovalce okusov, poznavalce in nove odjemalce, stanovalce in obiskovalce, proslavi dobro oblikovanje ter prispeva svoj pečat času, v katerem je ustvarjalnost postala zakon.

Mesec oblikovanja širom Ljubljane in tekom celotne prireditve ustvarja, kurira in promovira vse festivalske aktivnosti. Vsako leto združi množico partnerjev, ki na raznoliki paleti priozorišč – sejmi, galerije, muzeji, trgovine in saloni, razstavni prostori, studiji, tržnice, restavracije, pop-up lokacije in skladišča – organizirajo partnerske dogodke. Skupaj z njimi ustvarja ustvarjalno podobo in vibracije dinamičnega mesta.

PRIJAVA ZA ORGANIZATORJE TUKAJ →
0
Od leta
0+
Dogodkov
0+
Razstav
0+
Obiskovalcev

Foto galerija

Partnerski dogodki

Partnerski dogodek je lahko razstava, inštalacija, lansiranje novosti, delavnica, predavanje, razprava, voden ogled, kulinarično doživetje, modna revija, pop-up trgovina, odprta vrata ali zabava. Gre za dogodek opolnomočen z raznolikim naborom oblikovalskih disciplin in področij: arhitektura in interier, produktno in modno, grafično, storitveno in spletno oblikovanje, transport, elektronika, pohištvo, keramika, les, oblikovanje svetlobe, zvoka ter drugo.

Partnerske točke

Partnerska točka je aktivna, redno oskrbovana lokacija z ustvarjalnim značajem. Njena vloga je obveščanje obiskovalcev z uradno publikacijo Meseca oblikovanja. Je tudi inspiracija in izziv za organizatorje dogodkov.

Kuratorji partnerskih dogodkov

Kuratorji predlagajo in presojajo vsebino partnerskih dogodkov. To so: Zavod Big, Društvo oblikovalcev Slovenije, Kreativni center Poligon, Fundacija Brumen, Nagrade Trend, Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Center za kreativnost, Center arhitekture Slovenije.