Lokacija: Studio Nika Ravnik, Galerija GT, Gornji trg 24, Ljubljana

Sato Bento je japonska gostilnica v središču Ljubljane, kjer chef Shin Sato z ekipo že šesto leto ustvarja japonske in fuzijske kreacije. Ustvarjalni grižljaji, ki jih Sato Bento tokrat predstavlja na Oblikovalski okuševalnici, so okusna in veganska dopolnitev kreacij Nike Ravnik.
Več

Lokacija: Güjž’na, Mestni trg 19, Ljubljana

Gùjž’na je prekmurska tradicionalna restavracija z vegetarijansko-vegansko hrano s prekmurskim bogračem, letos z zlatom nagrajeno prekmursko gibanico in dödӧlami ter žetvijo (koline) in drugimi domačimi dobrotami.
Več

Lokacija: Trgovina Ika, Stritarjeva ulica, Ljubljana

Kjer tiho teče reka Krka, je v Irči vasi tik ob rojstni hiši zrasla gostilna Hiša Fink. Tam ob mili govorici dolenjščine teče izbrano vince in mize se šibijo od izvrstnih jedi.
Več

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Verace Pizza Napoletana, prva napoletanska picerija v Sloveniji. Kot pionirji sprožili revolucijo napoletanske pizze, ki jo danes lahko naročite v vseh večjih slovenskih mestih. Verace, še vedno najboljši, kar potrjuje uvrstitev v TOP 50 PIZZA v Evropi drugo leto zapored… forza Verace.
Več

Lokacija: Kavarna Mačkon, Trubarjeva cesta 44, Ljubljana

Super pšanc je restavracija z street food hrano. Njihova specialiteta je pšanc narejen v domači marinadi in domači panadi pečen pod pritiskom, hrustljav do popolnosti.
Več

Lokacija: Ondori Street Food (Japanese restaurant), Gallusovo nabrežje 25, Ljubljana

Kuhinja restavracije Ondori temelji na Japonski ulični kulinariki. Sestavine azijskih dežel ustvarijo fuzijo okusov ob vsakem grižljaju. Ime izhaja iz Japonske besede za petelina, saj smo locirani na nabrežju Jakoba Gallusa Petelina, logo pa reprezentira starodavno tehniko zlaganja papirja origami.
Več

MIMY je inovativna slovenska blagovna znamka rastlinskih napitkov. Gre za 100 % naravni osnovi (ovseno in mandljevo), ki ju enostavno zmešaš z vodo, da dobiš skoraj domače rastlinsko ml=ko. Okus in količino lahko prilagodiš svojim željam in potrebam ter si tako pripraviš popoln napitek zase

Več

Lokacija: Kavarna Zvezda, Novi trg 1, Ljubljana

Edini v razkošni paleti sladic, ki nastajajo v našem slaščičarskem ateljeju. Edinstveni, ker z izborom naših stvaritev sledimo letnim časom, sodobnim trendom in zahtevam, a hkrati ohranjamo domačnost in butično proizvodnjo, spoštujemo najbolj kakovostne surovine, ki nam jih daje narava in nikoli ne pristajamo na bližnjice.
Več

Lokacija: Stritarjeva ulica, Ljubljana

Jezeršek gostinstvo, z več kot 35-letnimi izkušnjami na področju cateringa v mednarodnem okolju, s celovitim logističnim pristopom, izbranimi lokacijami ter profesionalnim kreativnim osebjem poskrbi za nepozabno kulinarično doživetje.
Več

Lokacija: Fetiche patisserie, Mestni trg 10, Ljubljana

Fetiche patisserie je moderna francoska slaščičarna pogosto inspirirana z japonskim pridihom… naši začetki segajo v leto 2008, ko smo bili pionirji na področju slaščičarstva v Sloveniji. Večkrat smo bili nagrajeni za najboljše torte na festivalu Sladka Istra in 2021 po Gault Milllaut vodiču za najboljšo slaščičarno v Sloveniji v letu 2021.
Več

Lokacija: Galerija Černe, Gornji trg 19, Ljubljana

Atelje okusov z DD selection table. Ob šefovi mizi »DD selection table« boste okušali vse, kar ponuja trgovina in po dogovoru tudi vrhunski kuharji – in še več: doživeli boste izkušnje velikega poznavalca hrane in vin, ki jih je Dean Dubokovič v več desetletjih gurmanskih potovanj po svetu prinesel v Ljubljano.
Več

Lokacija: Art hotel Ljubljana, Bar Gin&Juice, Soteska 8, Ljubljana

Ajdalicious-butične sladke dobrote, navdahnjene s tradicijo in zaokrožene z modernim stilom. Butična pekarnica s sladkimi in slanimi dobrotami, tortami in slaščicam za dogodke in poroke. Želimo si, da vam naši izdelki prikličejo topel in domač občutek, ter vam pocrkljajo dušo.
Več

Lokacija: Delavnica Krznarstvo Željko Šeško, Vidovdanska cesta 1, Ljubljana

Za vas pripravljamo slastne burek-palčke.
Več

Lokacija: Pravična trgovina 3MUHE, Stari trg 30, Ljubljana

Kosmač je 35 let stara jablana, ki raste na Trampuževi pristavi v srcu Metlike. Jabolka s svojim sočnim sladko-kislim okusom že leta razveseljujejo družino Trampuš in njihove prijatelje, naključno srno in lačne mimoidoče.
Več

Lokacija: Ferdinand Bar, Gornji trg 23, Ljubljana

Dobro, vegansko, lokalno, etično&okolju prijazno. Skratka Finu.
Več

Lokacija: Galerija Farzad, Gornji trg 12, Ljubljana

Pri nas se kuha sveže, sezonsko, zeleno, premišljeno, okusno … z mednarodnim pridihom in lokalnimi sestavinami.
Več

Lokacija: Beam Team Studio, Vidovdanska cesta 2, Ljubljana

Pripravljamo domače sladke in slane pite.
Več

Lokacija: Trgovina L’Occitane, Mestni trg 7, Ljubljana

Puklavec Family Wines je ena vodilnih slovenskih vinskih kleti, AKTUALNI in skupno šestkratni dobitnik naslova VINAR LETA. Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Od leta 2009 za klet ponovno skrbi družina Puklavec, ki še vedno ohranja temeljne vrednote: strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti.
Več

Lokacija: Trgovina Ika, Ciril-Metodov trg 13, Ljubljana

Blagovna znamka Kuki piškotov je sestra blagovne znamke Kofein. Piškoti so izdelani ročno, odlikuje jih izbor kvalitetnejših sestavin, med njimi tudi vrhunska belgijska čokolada. Piškoti so pakirani v okolju prijazni embalaži. Ekipa je posebno pozornost namenila tudi prisrčnemu dizajnu.
Več

Lokacija: Flat, Trubarjeva cesta 7, Ljubljana

V prijetnem ambientu trnovskega kvarta, na Eiprovi ulici se nahaja Dežela okusov. Restavracija, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Mojstrsko pripravljena hrana s polnimi okusi razvaja tudi občutljive goste z alergijami.
Več

Lokacija: Razstavno-prodajni salon Rogaška, Mestni trg 22, Ljubljana

Babave je znamka, ki jo navdihujeta narava in tradicija. Za njo stojiva dve ženski, Amanda in Maja. Ustvarjalne grižljaje sooblikuje najin nov Babave napitek. Pozabljena pijača naših prednikov, iz petih domačih sestavin, ki skupaj pričarajo poln okus narave, svežino in lahkotnost v samo enem požirku.
Več

Lokacija: Soma design, Trubarjeva cesta 49, Ljubljana

Abi Falafel oblikuje okrogle, čičerikine, hrustljave, znotraj zelene, zunaj pa rjave, s sezamom posute, oblite, in največkrat v kruh zavite falafle. Najboljšo družbo jim delata kremni humus in pita-kruh. Doma je iz Palestine. Na Trubarjevi 40 v Ljubljani že kmalu dvajseto leto s pestro ponudbo hrani in v dobro voljo spravlja mnoge Slovence ter popotnike in turiste s celega sveta.
Več

Lokacija: Veleblagovnica Nama, Tomšičeva ulica, Ljubljana

V Vivo catering-u ustvarjamo inovativne, kulinarične rešitve z visokim standardom in kakovostjo storitev v industriji srečanj. Odlikuje nas raznovrstna ponudba s kreativnimi zgodbami na različnih segmentih. Skrbimo za promocijo Slovenije tako doma kot na tujem.
Več

Lokacija: Zoofa, Miklošičeva cesta 4, Ljubljana

Kozji sir Tincl s tartufi na posteljici iz sena: reprezentacija mazavega in polnega kozjega sira v kombinaciji z istrskim tartufom razvije posebno aromo, ki razvaja brbončice in pričara poezijo aromatičnih okusov. Posteljica iz senenih bilk pa ponazarja visokokakovostno, certificirano seneno mleko.
Več

Lokacija: CHA čaji, Stari trg 3, Ljubljana

Prodajalna CHA se od leta 1991 trudi Ljubljančanom in Slovencem približati kulturo pitja čaja. Nabor čajev iz leta v leto povečujemo, v zadnjem času je poudarek na organsko pridelanih izdelkih. Na dogodku bomo postregli zeliščni čaj Ingver Limona organic. »Nič ne škodi čaju bolj kot naglica!«
Več

Lokacija: Bang & Olufsen Ljubljana, Breg 6, Ljubljana

Gostilna Javornik je gostilna s tradicijo. Nahajamo se na Rakovniku pri Šentrupertu, na pol poti med Ljubljano in Zagrebom.
Gostinski rod nadaljuje že četrta generacija, ki ubira svoje poti po kulinaričnem zemljevidu.
Smo mlada ekipa, ki nas druži strast do kuhinje …
Več

Lokacija: Pizzeria Piccola, Gornji trg 20, Ljubljana

Sveža picerija na Gornjem trgu v Ljubljani! Pečemo pico Romano!
Več

Lokacija: Galerija Mak, Gornji trg 17, Ljubljana

Art Bread je butična pekarna, kjer ročno izdelamo kruh z drožmi in pecivo. Naše stranke imajo najraje bučni in laneni kruh ter bagete. Od peciv pa prisegajo na maslene rogljičke.
Več

Lokacija: Dobrote Dolenjske, Mestni trg 17, Ljubljana

Dobrote Dolenjske predstavljajo najboljše kulinarične in rokodelske izdelke Dolenjske regije. Naša ponudba Dolenjskih dražjajev bo razvajala vaše brbončiče s slanimi in sladkimi, edinstvenimi okusi.
Več

Lokacija: Atelje Galerija, Gallusovo nabrežje 29, Ljubljana

Smo butična pekarna, ki navdušuje z ročno izdelanimi pekovskimi izdelki. Zavezani smo uporabi tradicionalnih postopkov peke kruha z droži in osnovnih ekološko pridelanih sestavin, brez kakršnihkoli aditivov, saj nam je kulinarični užitek in zdravje naših strank na prvem mestu.
Več

Lokacija: Trgovina Viktor Barlič, (Mestni trg 8, Ljubljana), Galerija Ažbe in Tartufi Deli Shop (Mestni trg 18, Ljubljana)

Tartufi Deli Shop na Mestem trgu v Ljubljani je zakladnica lokalnih dobrot, kjer lahko najdete številne gurmanske proizvode, od istrskega tartufa, BioSingovih salam, ovčjih in kozjih sirov do Hahn likerjev, Passero čokoladnih dobrot, oranžnega vina ter kakovostnega bučnega in oljčnega olja. Vsi proizvodi v naši trgovini so plod malih, družinskih podjetij. Sodelujemo z več kot 30 dobavitelji, ki na prvo mesto postavljajo tradicijo in kakovost.
Več

Lokacija: Ljubljana

Kot eden izmed redkih slovenskih vodnih someljejev bom predstavil prvi vodni koktejl, in sicer v sodelovanju z oblikovalskim studiem Prapra.
Več

Lokacija: Atelje Volja, Trubarjeva ulica 55, Ljubljana

Predstavili se bomo z domačimi grižljaji, narejenimi iz lokalnih sestavin, z zanimivim, sodobnim twistom.
Več

Lokacija: Studio o o o o, Novi trg 6, Ljubljana

Podajanje slaščičarskega znanja je za nas več kot poklic; je naše poslanstvo. Že več kot 15 let v La Ganache izobražujemo o izdelavi francoskih slaščic. Namen naše šole kot tudi proizvodnje je priprava okusnih slaščic, francoskega peciva in kruha z drožmi iz naravnih sestavin, saj lahko le tako naredimo vrhunske sladice.
Več

Lokacija: Povezovalnica, Gornji trg 4, Ljubljana

Fržek je blagovna znamka slovenskih, naravnih, veganskih in zero-waste prehrambnih izdelkov. Načela, po katerih delujemo, so naravno, od blizu in zdravo, saj vemo, da lahko naredimo dober izdelek le z dobrimi sestavinami. Skupni imenovalec vsem izdelkom so stročnice, poseben pomen pa dajemo fižolu.
Več

Lokacija: SMILE Concept Store, Mestni trg 6, Ljubljana

Družina Druzovič se z vinogradništvom in kletarstvom ukvarja že več kot sto let.
Pridelujemo sveža, sortno značilna vina s poudarjeno cvetlico, ki so vedno najboljša družba hrani in prijateljem. Naša vina s ponosom nosijo ime blagovne znamke SISI.
Več

Lokacija: SMILE Concept Store, Mestni trg 6, Ljubljana

Restavracija Sisi združuje koncept trendi in prijaznega okolja, ki je namenjeno druženju in uživanju lokalne, sveže in sezonske kulinarike. Koncept je barvita in urbana interpretacija jedi, ki za seboj puščajo unikatno izkušnjo.
Več

Lokacija: Galerija GT, Gornji trg 24, Ljubljana

Kolumbijska kava
ČRNO ZRNO se podaja v zgolj eno državo pridelovalko kave – Kolumbijo in od tam slovenskim ljubiteljem napitka prinaša paleto arom in okusov, ki so odraz geografske raznolikosti države in njenih prebivalcev.
Več

Lokacija: Butik lePotica, Stari trg 10, Ljubljana

Butik lePotica je edina pekarna v Ljubljani, specializirana za peko potice. Ponudba temelji na ročno izdelanih, miniaturnih potičkah lePotičkah, ki predstavljajo okus slovenske tradicije v nekaj grižljajih. Zaradi svoje majhnosti so lePotičke idealne za obdarovanje, pogostitve in kavarniško ponudbo.
Več

Lokacija: Ogledaljarna, Vidovdanska cesta 2, Ljubljana

Moje ime je Primož Dolničar in sem trenutno edini slovenski kuhar na 24kitckhen. Poleg tega imam za Bežigradom kuharski studio/gostilno, v kateri prirejam tudi kulinarične dogodke in izobraževanja. Sem tudi ambasador za znamko Bosch. Za grižljaj pa predstavljam ajdovo pito s karamelizirano čebulo in ocvirki.
Več

Lokacija: Galerija idrijske čipke, Mestni trg 17, Ljubljana

Gostilna s 25-letno tradicijo se nahaja v središču Idrije in je najbolj znana po pripravi idrijskih lokalnih specialitet – predvsem idrijskih žlikrofov, smukavca in zeljševke. Ponudba je raznolika in pestra, prav posebna poslastica pa je naša tortica Rezi s sladkorno čipko.
Več

Lokacija: S.Oliver, Stritarjeva ulica 7, Ljubljana

BoneR je skoraj pozabljena, prava kostna juha, narejena po tradicionalnem postopku naših prednikov. Je naraven vir kolagena, vitaminov in mineralov, ki imajo številne koristi za naše zdravje. Z njeno pripravo se zavzemamo za boljši izkoristek surovin v mesni industriji in zmanjševanje odpadkov v prehrani.
Več

Lokacija: Porcelain Catbriyur, Ciril-Metodov trg 19, Ljubljana

Naša kulinarična posebnost so penina & kanapeji s kaviarjem, različni pečeni kanapeji z različnimi nadevi.
Več

Lokacija: Nova univerza, Mestni trg 23, Ljubljana

Luka Novak, aktualni zmagovalec Masterchef Slovenije 2022, je spretni krotilec okusov, uganjalec arom, “slayer of kitchen”, to so le tri besedne zveze, ki opišejo letošnjega zmagovalca Materchef Slovenije.
Več

Lokacija: Filipov dvorec – Dom trgovina, Cankarjevo nabrežje 1, Ljubljana

Gostilnica 5-6 kg je gastronomska uživalnica, ki jo najdemo na Eipprovi ulici 17. Lokacija, kjer se mesojedci počutijo kot doma, pa tudi vegetarijancem ni nikoli dolgčas. Pričara nepozabno kulinarično doživetje, s popolno kombinacijo prijetnega ambienta, odlične kulinarike in prijaznega osebja.
Več

Lokacija: Vinoteka Movia, Mestni trg 2, Ljubljana

Gostilnica 5-6 kg je gastronomska uživalnica, ki jo najdemo na Eipprovi ulici 17. Lokacija, kjer se mesojedci počutijo kot doma, pa tudi vegetarijancem ni nikoli dolgčas. Pričara nepozabno kulinarično doživetje, s popolno kombinacijo prijetnega ambienta, odlične kulinarike in prijaznega osebja.
Več