Objekt Casa Casuarina je leta 1930 zgradil Alden Freeman, leta 1992 pa ga je kupil modni oblikovalec Gianni Versace, ki ga je prenovil v stilu “sredozemskega revivala”. To vilo z 8 spalnicami zaznamujejo bujne zelenice, freske, obokana okna, razkošni mozaiki in vodometi, t.j. tipični elementi italijanske in španske renesančne arhitekture. Lastnik restavracije Barton G. Weiss je kasneje prenovil objekt in je v njem uredil butični hotel, restavracijo Gianni’s in luksuzni lokal.

Lastnik restavracije je želel povečati število sedežev na prostem, pri tem pa je moral upoštevati arhitektonske omejitve te zaščitene zgradbe in zaščititi ikonski mozaik Meduze, ki predstavlja Versacejev simbol. Zato si je zamislil dining območje na prostem, ki naj bo na voljo vse leto, nekaj drugačnega od tistega, kar so ljudje že videli v Miamiju.

Isola 2, funkcionalno zaveso v minimal stilu, je priporočil projektant zaradi obokane strehe, ki ne zaseda preveč prostora, in zaradi številnih krojaških elementov po meri.
Izbrali smo LED osvetlitev vzdolž robov, ki ustvarja ustrezno atmosfero za prijeten aperitiv ali večerjo ob bazenu. Bela mat barva RAL 9010 zavese Isola 2 je bila izbrana v skladu z barvami prekrasnega mozaika, ki odlikuje te prostore.

Dizajn, pozornost do najmanjšega detajla in kakovostni materiali Made in Italy so značilnosti, ki ta projekt povezujejo z zgodovino objekta Casa Casuarina. Zvečer bodo lahko gostje občudovali zvezdnato nebo Miamija z odprtjem motorizirane strehe, v primeru dežja pa bo dovolj, da se jo preprosto zapre. To novo dining območje restavracije, ki je zaščiteno s 4 zavesami v obliki pergole Isola 2, ponuja kar 100 novih pokritih sedežev.

 

Lastnik zgodovinskega lokala Gianni’s je želel dodati zunanje sedeže, vendar je bil pri tem omejen zaradi zgodovinskega statusa objekta.

 

Izbrali smo pergolo Gennius Isola 2 in smo ustvarili prostor za outdoor večerje skozi vse leto.

 

Goste ščiti pergola Isola 2, ki deluje tudi v slabem vremenu.

 

Isola 2 izstopa zaradi svojih minimalnih linij in nizko obokane strehe, ki ne zaseda preveč prostora.

 

Tehnične značilnosti:
GENNIUS Isola 2 – zavesa v obliki pergole z aluminijasto konstrukcijo in obokano streho, ki se zapira kot paket in je na voljo v samonosilni in naslonjeni različici
Maksimalna velikost enega modula: 550 x 700 cm
Maksimalna velikost dvojnega modula: 550 x 1000 cm
Samonosilni sistem velikosti 550 x 700 cm s 4 stebri in 550 x 1000 cm s 6 stebri
Naslonjeni sistem velikosti 550 x 700 cm z 2 stebroma in 550 x 1000 cm s 3 stebri
Komplet LED luči, ki se jih lahko zatemni in so vgrajene v rob konstrukcije
Dodatna oprema: ob strani padajoča zavesa Vertika Gennius
Vijaki iz nerjavnega jekla
Ozki prosojni nosilci blaga
S steno vzporedni in pravokotni nosilci

Datoteka
Ime projekta: Casa Casuarina
Prodajalec KE: Atlantic Awnings, 1116 Ocean Beach Dr., Miami Beach, FL 33139
Kraj: Miami, Florida
Projekt: Prodajalec KE Atlantic Awnings in tehnična služba KE
Naročnik: zasebnik
Pokrito območje: 176 m2
Nameščeni izdelki: 4 zavese s pergolo Gennius Isola 2 z aluminijasto konstrukcijo (višina 6,10 m) velikosti 5,5 x 9,12 m. Postavljene so ob bazenu na območju zunanje restavracije.

Info:
www.keoutdoordesign.com