Mesec oblikovanja je vsakoletni festival znanja in kreativnosti v oblikovanju. Je izvirna platforma za ocenjevanje, promocijo in prepoznavanje pomembnih dosežkov na področju oblikovanja v jugovzhodni Evropi. S svojimi aktivnostmi proaktivno spodbuja razvoj kreativne ekonomije pri ustvarjanju mentalnega okolja za kreativno in inovativno prepletanje idej v kreativni in podjetniški sferi, povezovanje ustvarjalnih subjektov v novem družbenem in poslovnem okolju ter spodbuja interdisciplinarni, medgeneracijski in medkulturni dialog.

PROGRAM

Shrani v svoj koledar Google | Outlook, iCAL

12.00–12.30

KOSILO

12.30–19.00

OBLIKOVALSKA KONFERENCA

– 12.30-17.00: Design 180˚ (Oder nagrajencev in oder strokovnjakov)
– 17.00-19.00: Znamke o napredku opolnomočenem z oblikovanjem

12.00–23.00

SEJEM DESIGN EXPO
DESIGN MATCH

20.00–21.00

SLOVESNOST OB PODELITVI NAGRAD:
– 18.00 – 19.00: sprejem nagrajencem
– 19.00 – 20.00: gala večerja nagrajencev
– 20.00 – 22.00:
– podelitev BigSEE nagrad za produktno in modno oblikovanje
– podelitev BigSEE nagrade vizionarjev
– podelitev Slovenskih nagrad za oblikovanje in otvoritev razstave

18.00–23.00

ARTPART

VSEBINA

Oblikovalska konferenca:
Znamke o napredku opolnomočenem z oblikovanjem

Mednarodno priznani menedžerji in strategi iz oblikovalsko ozaveščenih podjetij bodo predstavili strategije in koncepte razvoja lastne blagovne znamke temelječe na dobro oblikovanih izdelkih. Odgovarjali bodo na vprašanja, kot so: kako prepletati oblikovanje v razvoj novih izdelkov; kako razvijati blagovno znamko, ki ustvarja diferenciacijo, viša dodano vrednost, veča prepoznavnost in gradi zaupanje kupcev, ter kako sploh prodajati dobro oblikovane izdelke danes.

Design 180˚

Oder nagrajencev: Kratke predstavitve BigSEE nagrajenih projektov s področja produktnega in modnega oblikovanja.
Oder strokovnjakov:Strokovnjaki o inovativnih materialih, tehnologijah in storitvah, ki so življenjsko pomembni pri oblikovanju in razvoju novih izdelkov.

Podelitev nagrad

Nagrade se bodo podeljevale na dva načina: za nagrajence na odru 180˚ tekom celega dneva ter za Grand Prix nagrajence, Visionarje in Slovenske nagrade za oblikovanje na večerni gala prireditvi.

Slovenske nagrade za oblikovanje

Mesec oblikovanja že od leta 2003 nagrajuje ustvarjalce iz Slovenije, ki pomembno prispevajo k dvigu kakovosti oblikovanja.

Z nagradami OBLIKOVANJE LETA, INTERIER LETA, BREZČASNI in PERSPEKTIVNI kritično vrednotirelevantne dosežke stroke, prolematizira učinkovitost slovenskega oblikovanja in opozarja na oblikovalski ustvarjalni potencial.

BigSEE nagrade

V sklopu festivala bodo podeljene nagrade BigSEE Awards za za produktno in modno oblikovanje ter nagrade BigSEE vizionarji.

Z nagradami izpostavljamo in nagrajujemo oblikovalsko odličnost v regiji.
Nagrado za vizionarstvo pa podeluje tistim posameznikom, ki plemenitijo in navdihujejo svet kreativnosti, premikajo meje arhitekture in oblikovanja ter pomagajo razvijati ustvarjalno okolje Jugovzhodne Evrope. Ti pomembni posamezniki tako bistveno prispevajo k vlogi oblikovanja in arhitekture v tem delu Evrope ter ju postavljajo na svetovni zemljevid največjih oblikovalskih dosežkov. Kreativnost teh vizionarskih voditeljev se dotakne naših emocij na način, ki v nas zaneti strasti in iz nas izvabi tisto najboljše.

BigSEE razstava

Razstava BigSEE v nacionalnih paviljonih predstavlja nagrajene arhitekturne projekte iz jugovzhodne Evrope. Namenjena je promociji poslovne in kreativne odličnosti jugovzhodneEvrope in kot taka ponuja poglobljen vpogled v trenutno stanje na področju ustvarjalnosti v regiji.

BigSEE Talks

Oglejte si in poslušajte intervjuje z nagrajenimi oblikovalci Big SEE o njihovi gonilni sili in vizijah. Talks →

ArtPart

ArtPart je inovativna umetniško izkustvena platforma za povezovanje arhitektov, oblikovalcev, umetnikov in naprednih blagovnih znamk z obiskovalci zunaj uveljavljenih umetniških prizorišč.
Dogodki, razgibani z iskrivim umetniškim jezikom arhitektov, oblikovalcev in umetnikov, ponujajo ustvarjalni in družabni prostor za sodobno komuniciranje kreativnih sektorjev in blagovnih znamk.

ArtPart je ekskluzivno vključen v slavnostno otvoritev Meseca oblikovanja 2020. 

Design Match

Oblikovalske mize so individualni poslovni pogovori za mreženje strokovnjakov področja oblikovanja.
Vsebinsko in organizacijsko so prilagojene učinkoviti izmenjavi strokovnih mnenj in informacij, enkratna priložnost za seznanitev oblikovalcev z novostmi, ter za vzpostavljanje kontaktov med dobavitelji, oblikovalci in investitorji.

Sejem Design Expo

Sejem vrhunsko oblikovanih izdelkov, ter materialov, tehnologij in storitev, ki so potrebni pri razvojno oblikovalskih procesih. Nagovarja gospodarsko in kreativno elito v regiji (19 držav, 350 milijonov ljudi) ter omogoča pozicioniranje in povečuje prepoznavnost blagovnih znamk.

MESEC OBLIKOVANJA V ŠTEVILKAH

0
Since
0+
Winning projects
0+
Lectures
0
BigSEE Countries
0+
Attendees

DNEVNE VSTOPNICE

Nalagam...
0
* Obvezno polje

S prijavo dovoljujem uporabo svojih osebnih podatkov v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in Politiko zasebnosti Zavoda Big.