Project Description

Roland Sailer
vodja oddelka Interaction Design, Nose AG, Švica

Sailer bo predstavil primer podjetja Swiss International Airlines, trenutno najuspešnejše letalske družbe v Evropi. Nose je za letalsko družbo ustvaril niz izkušenj, ki jih ponuja blagovna znamka. Prikazal bo, kako je izkušnja, ki jo ponuja blagovna znamka, povezana z nekaterimi preprostimi vzorci prepoznavanja. Predstavitev vsebuje rezultate pri različnih stikih s strankami in orodja, ki se uporabljajo pri upravljanju trajnostne izkušnje, ki jo ponuja blagovna znamka.

Roland Sailer je leta 1997 diplomiral iz industrijskega oblikovanja na Univerzi za uporabne vede v Dresdnu v Nemčiji. Med študijem je delal za različne priznane agencije v Nemčiji (Designgruppe Flath & Frank, München, Produktentwicklung Roericht, Ulm) kot oblikovalski raziskovalec in praktični oblikovalec. Leta 1996 je ustanovil interaktivno oblikovalsko agencijo Neustart, kjer je delo vključevalo interaktivno oblikovanje, razvoj produktov in inštalacije za promocijo blagovnih znamk na sejmih za naročnike, kot so Siemens AG, Texas Instruments, Arcor in Giesecke & Devrient.

Leta 2000 je Sailer začel delati kot glavni interaktivni oblikovalec in vodja oblikovanja za Nose AG Design Intelligence v Zürichu, kjer se je ukvarjal s projekti razvoja spletnih strani, spletnih aplikacij, oblikovanja poslovnih blagovnih znamk in rešitev upravljanja sredstev blagovne znamke, s poudarkom na oblikovanju, osredotočenem na uporabnika, uporabnosti in izkušnji uporabnikov. Leta 2004 je postal predavatelj vodenja oblikovanja na šoli za umetnost in oblikovanje v Luzernu v Švici.

Med njegovimi projekti pri podjetju Nose so: Skyguide – spletna stran (2000–2007), Roche – aplikacija Race za skupinsko delo (2000), Swisscom – upravljanje sredstev digitalne blagovne znamke in smernice oblikovanja poslovne znamke za elektronske medije (2001–2007), Sunrise – smernice za elektronske medije (2009), SBB – aplikacija NeTS za železnice (2006), aplikacija za nakup vozovnic po znižani ceni (2008); Credit Suisse – spletne aplikacije (2004–2008); Keystone Web Application (2007); Swiss International Airlines – program razvedrila med letom (2008), samostojno prijavljanje na let (2009).