Project Description

Oscar Vos
denieuwegeneratie, Nizozemska

Dutch Mountain, Nizozemska

Lesena podeželska hiša je umeščena v lepo pokrajino nizozemskega nacionalnega parka. »Umeščena v« dobesedno – hiša je iz treh strani skoraj popolnoma vkopana v teren. Nasutje zagotavlja tako estetsko kot tudi funkcionalno presežno vrednost. Po eni strani deluje kot odličen izolator hiše, kar se izkaže predvsem pri bolj učinkovitev ogrevanju hiše v hladnem delu leta.

Spalnice in servisi so umaknjeni v zadnji del hiše. Bivalni del s kuhinjo pa zavzame svetel, prostoren del hiše, ki bogato komunicira z zunanjostjo. Zanimivost v zasnovi notranje opreme je star, recikliran avto, ki so mu odstranili motor in ga namestili vertikalno na steno, kjer služi kot komoda in knjižna polica.

Zemljanka, ki ima v svoji notranjosti avto – zveni tako domače … A ta hiša nudi izvrstno bivalno okolje.

Arhitektura: Sanne Oomen, Thomas Dieben, Oscar Vos; denieuwegeneratie architecten
Fotografije: Jaap Vliegenthart, John Lewis Marshall

Lokacija: Huizen, Nizozemska
Izvedba: 2012

Površina: 709 m2