Project Description

James Mair
direktor, Viaduct, Velika Britanija

Preden se je James Mair začel zanimati za sodobno pohištvo, je več let delal kot arhitekt za notranje oblikovanje. Omenjeno zanimanje ga je privedlo do tega, da je leta 1985 ustanovil podjetje Viaduct Furniture Ltd. Izvirni načrt je bil, da bi dela britanskih oblikovalcev prodajal v tujino, vendar se je zamisel razvila naprej in je leta 1989 privedla do odprtja prvega Viaductovega salona, kjer so razstavljali sodobno pohištvo iz Evrope in ga prodajali v glavnem arhitektom in oblikovalcem. Trenutni salon v velikosti 300 m2 je urejen v londonskem Clerkenwellu, med Covent Gardnom in Cityjem. Aktualni projekti vključujejo tudi novo razstavo modernistov (september 2009).

V podjetju Viaduct so vedno verjeli, da mora biti dobro oblikovanje premišljeno, prijetnega videza in neodvisno od modnih muh. V ta namen so razstavili vrsto pohištva, ki so ga oblikovali Maarten van Severen, Naoto Fuksawa, Jasper Morrison, Konstantin Grcic in drugi. Na tej razstavi je Viaduct v vlogi zastopnika za Veliko Britanijo na britanskem trgu predstavil dve novi podjetji, in sicer Pastoe iz Nizozemske in Maruni iz Japonske.

Projekt Tourettes sur Loup: Viaduct se je doslej ukvarjal že s številnimi projekti po vsem svetu, pri čemer je tesno sodeloval z oblikovalci pri izboru izdelkov, združevanju naročil dobaviteljev – nekoč celo štiriinpetdesetih dobaviteljev za projekt v New Yorku – vključno z odpošiljanjem izdelkov in pošiljanjem ekipe inštalaterjev za namestitev. V tem primeru je podjetje zagotovilo vilo v južni Franciji, čeprav se je ukvarjalo z razstavnimi stanovanji v New Yorku, Bostonu in Koreji. Viaduct tudi dobavlja pohištvo za vse razstavne salone Aston Martina po svetu.