Project Description

Hiša ob jezeru

Nagrada Hiše awards 2010

Hiša je zasnovana kot medgeneracijski družinski prostor, kjer se družina srečuje in preživlja prosti čas. Projekt raziskuje možnost aktivne rabe prostora, ob pogoju vzpostavljanja ravnotežja med družabnim in zasebnim. Specifični, funkcionalni prostori so kompaktni in razporejeni okoli velikega bivalnega prostora s čudovitim razgledom na jezero. Spalni prostori ponujajo zasebnost, hkrati pa njihove preproste premične oziroma vrtljive stene omogočajo odpiranje v skupni prostor. Notranjost je odeta v belino, ki dopušča, da prostor obarvajo dnevna svetloba, barve letnih časov in lepote pokrajine.

Datoteka

Arhitektura:
NOW for Architecture and Urbanism;
Tuomas Toivonen
Fotografije: Maija Luutonen
————————————————
Lokacija: Jezero Saimaa, Finska
Leto izvedbe: 2009
————————————————
Površina: 140 m2
————————————————

Objavljeno v: Hiše 59, maj 2010 

Udeleži se festivala Hiše sveta →