Project Description

David Carlson
Designboost, Švedska

Za Davida Carlsona, ustanovitelja David Reporta, je oblikovanje že dvajset let uspešno konkurenčno orožje. Z oblikovanjem kot dodano vrednostjo naročnikom pomaga ustvarjati privlačne blagovne znamke, pripravljene na izzive prihodnosti. Med njegovimi naročniki so tudi Absolut, Level Vodka in Sony Ericsson.

David Carlson je ustanovitelj pohištvene blagovne znamke David Design, trgovine s stilom Carlson Ahnell in podjetja znanja Designboost. Občasno prevzame vlogo povezovalca dogodkov ali spiše kakšen razpravljalni članek.

Je tudi urednik in grafični oblikovalec revije, ki jo izdaja organizacija za zaščito naravne dediščine.
Predava o smernicah na področju oblikovanja, podjetništva, komunikacij in razvoja blagovnih znamk.

Bodi drugačen: Pet oblikovalskih smernic za prihodnost

Po Carlsonovem mnenju danes večina podjetij razume, da konkurenca uporablja enako tehnologijo, da so cene, učinkovitost in funkcionalnost njihovih izdelkov konkurenčne. Bolj ali manj se razlikujejo samo še po blagovnih znamkah in oblikovanju.
Da bi razumeli trg in potrebe na njem, moramo biti zato odprtega duha in usmerjeni v prihodnost. Pri tem moramo razvijati izdelke, ki so privlačni in nas bogatijo, ki osvojijo naša srca in prepričajo naš razum. Lahko bi jim rekli izdelki za »dobro počutje«. To je varna pot za podjetja, ki si želijo razvijati dolgoročne odnose s strankami in si pridobiti trajno zvestobo blagovni znamki.

Carlson govori o pomenu kulturne povezanosti, o znanju in uporabi znanja pri ustvarjanju izkustev. Poudari pomen pripovedovanja zgodb in vzpostavljanja dejavnikov, ki kupce pritegnejo; govori o uporabi oblikovanja kot komunikacijskega orodja in kanala. Najpomembneje je, da smo drugačni. Najti moramo nekaj, kar nam pomaga, da naredimo stvari po svoje.

Oblikovanje je za Davida Carlsona doživljanje in kot takšnega ga predstavi v luči petih različnih oblikovalskih smernic za prihodnost, ki so rezultat mikro- in makroraziskav, opravljenih za poročilo David Reporta o smernicah prihodnjega razvoja.