OBEN-AUF / GUTEX

Oben-Auf – Strokovnjak za strehe Oben-Auf, d.o.o. je hčerinsko podjetje družinskega podjetja Spitzer GmbH, vodilnega krovskega podjetja na avstrijskem trgu z dolgoletno krovsko tradicijo. Z močno podporo lastnika in z visoko usposobljenimi zaposlenimi smo se v nekaj letih uspeli pozicionirati kot strokovnjak za strehe, ki potrebe krovcev, tesarjev, kleparjev, arhitektov in zasebnih investitorjev celovito obravnava. S poslovnima enotama v Ljubljani in Mariboru ter s servisno točko v Novem mestu smo prisotni skoraj na vseh koncih Slovenije, svoje poslanstvo pa uresničujemo s temeljnimi vrednotami: strokovnost, proaktivnost, zaupanje, inovativnost in trdo delo. Da bi zagotavljali čim boljše rešitve in izdelke, se nenehno povezujemo s Premium partnerji (vrhunskimi blagovnimi znamkami kritin Bauder, Creaton, Gerard, Prefa, Eternit, Tondach, Bramac, strešnih oken Roto in Velux, izolacij Bauder PIR in Knauf Insulation, lesa in lesnih izdelkov Hasslacher, Gutex in Egger, strešnih dodatkov Uni, prezračevanih fasad Prefa, Rheinzink in Equitone – seznam redno širimo). Poleg stalnih zalog izdelkov in rešitev pa za svoje kupce snujemo vedno nove storitve, s katerimi smo zmeraj v koraku s konkurenco.

Predstavitev novosti:
Težko vnetljiva in netleča izolacijska plošča iz lesnih vlaken GUTEX Pyroresist® GUTEX Pyroresist® za večnadstropno stanovanjsko gradnjo in urbano dograjevanje. GUTEX Pyroresist®: Prva težko vnetljiva in netleča izolacijska plošča iz lesnih vlaken na svetu. Klasifikacija C-s1,d0 in netleča težko vnetljiva v skladu z DIN EN 13501-1: Razred gradbenega materiala C brez dima oz. z malo dima: s1 brez gorečega kapljanja/odpadanja: d0 ni nagnjena k neprestanem tlenju v skladu z DIN EN 16733.

Katere probleme nagovarja/rešuje:
Redko katero naravno izolacijsko sredstvo poskrbi za tako udoben dom kot lesna vlakna. Omogočajo odlično zaščito pred hrupom in vročino, kar sta zgolj dve izmed prednosti. In ravno od teh prednosti imajo korist prebivalci urbanih aglomeracij, kjer prevladuje gostejši promet in se lahko razvijejo zelo visoke zunanje temperature. Izolacijska plošča iz lesnih vlaken GUTEX Pyroresist® ustreza zakonskim protipožarnim predpisom za izolacijo fasad v skladu z vzorčnim gradbenim redom.

Zakaj menite, da morajo biti arhitekti s tem seznanjeni?
Veliko povpraševanje po težko vnetljivih lesno izolacijskih ploščah! Po zaključku tekoče pridobitve uporabnega dovoljenja bo GUTEX Pyroresist® prva izolacija iz lesnih vlaken na svetu, ki jo boste lahko brez spričevala požarne varnosti uporabljali tako v večnadstropnih stanovanjskih ter obrtnih zgradbah kot tudi pri urbanem dograjevanju. Predvsem zaradi stanovanjske stiske v mestih je lahki način gradnje z lesom iskan kot še nikoli – npr. za nadgradnjo masivnih obstoječih zgradb. Prva proizvedena količina, ki bo lansirana na trg, bo v mesecu maju 2019.

Kontakt:

OBEN-AUF d.o.o.
Šlandrova ulica 4c
SI-1231 Ljubljana-Črnuče
Tel.: 00386 1 561 32 39
E-mail: komerciala@obenauf.si
www.obenauf.si