MESTO OBLIKOVANJA

Mesto oblikovanja je pop-up mesto, mesto prepletanja gospodarstva, znanosti, arhitekture in oblikovanja, mesto dogodkov in doživetij, mesto idej in vizij, ki se odziva na globalne izzive, odkriva moči in priložnosti majhnega ter z boljšimi rešitvami Slovenijo postavlja ob bok najboljšim. Je mesto ko-kreacije in interdisciplinarnosti za vse, ki razmišljajo in ustvarjajo, ki ne čakajo, da se prihodnost zgodi. Mesto oblikovanja Slovenija se nahaja na Dunajski cesti 123 v Ljubljani, med Tolstojevo in Mašera-Spasičevo ulico, tik za stavbama Addiko banke. Vzdušje v tovarniških dvoranah arhitekturnega spomenika Savina Severja (nekdanja tiskarna Mladinske knjige) ustvarjajo visoki stropovi, svetlobni kontrasti, razsežnost izjemne industrijske arhitekture in nepričakovana vsebina, ki jo napaja ideja vzporednega mesta iz kartona.

Andrej Hraysky o Mestu oblikovanja →

PONUDBA

Tovarniške dvorane arhitekturnega spomenika Savina Severja (nekdanja tiskarna Mladinske knjige), ponujajo izjemno priložnost za organizacijo raznolikih prireditev, predavanj in konferenc, okroglih miz, razprav, predstavitev, sestankov, razstav, modnih revij, fotografskih intervencij, sejemskih dogodkov in zabav. Ponuja tudi celovito tehnično, promocijsko in PR podporo ter širok nabor scenografske in tehnične opreme.

Informacije in povpraševanje: Živa Novak, ziva@zavodbig.si, tel.: 01 431 22 22.

Coworking v Mestu oblikovanja ima 66 delovnih postaj in 20 delavniških ateljejev.
Nahaja se v največjem industrijskem razstavno-prireditvenem prostoru v prestolnici. Modularni kartonski objekti tvorijo pravo mesto z ulicami in trgi. Sobe v sklopu objektov omogočajo coworking za štiri ali dve osebi. V poletnem času je delo možno tudi zunaj, na terasi, ulicah in trgih.

Coworking v Mestu oblikovnaja je primeren za posameznike različnih profilov in poklicev, ki iščejo delovno mesto, manjše skupine ustvarjalcev in za podjetja, ki želijo koristiti predosti sproščenega in kreativnega okolja.

Coworking vključuje:
– Uporabo delovnega mesta/pisarne/ateljeja z osnovno opremo, ogrevanjem in ključem;
– Wi-Fi;
– Uporabo predavalnice (po predhodnem dogovoru);
– Uporabo tuša in street workout-a;
– Uporabo čajne kuhinje;
– Dostop do delovnega mesta od ponedeljka do petka, od 8.00 do 19.00, uporabniki pisarn/ateljejev 24/7;
– Možnost sodelovanja in vključevanja v projekte Zavoda Big ter sooblikovanja novih projektov.

Cena:
Dnevna uporaba coworking delovnega mesta (15 EUR + DDV / DAN)
Tedenska uporaba coworking delovnega mesta (50 EUR + DDV / TEDEN)
Mesečna uporaba coworking delovnega mesta (150 EUR + DDV / MESEC)
Mesečna uporaba pisarne/ateljeja (za 2 osebi) (300 EUR + DDV / MESEC)
Mesečna uporaba pisarne/ateljeja (za 4 osebe) (600 EUR + DDV / MESEC)

Popust: 
30 % popust po dogovoru za tiste ustvarjalce, ki so svoje znanje pripravljeni v obliki prostovoljnega dela vračati skupnosti v Mestu oblikovanja.

Informacije in povpraševanje: Živa Novak, ziva@zavodbig.si, tel.: 01 431 22 22.